Fouten die je als puber gemaakt hebt

Lifestyle door Mariëlle
Been there, done that. De puberteit is waarschijnlijk de ergste periode van je leven. De periode waarin je jezelf en de wereld leert kennen was een periode van vallen en opstaan. Als puber maakte je zoveel levensbelangijker fouten.

We kunnen het de jonge versie van onszelf echt niet kwalijk nemen, maar we kunnen er nu niks meer aan doen dat het schaamrood onze kaken camoufleert als we aan onze puberteit terugdenken. De eerste stappen naar volwassenheid waren retespannend en ongeveer alles aan ons en aan ons leven veranderde. We moesten ongeveer alles opnieuw leren. Geen wonder dat we weleens foutjes maakten zoals:


Spijbelen
Het leven hangt als een kiloknaller aan je schouders - nee, niet alleen je schooltas, het is zo zwáárrr. Alles wat aan je lichaam kon groeien groeide, je hormonen namen een loopje met je en je ontdekte van alles. Allemaal informatie die jouw hersenen moesten verwerken. Pfoe hee, dat kon je toch niet aan. En dan moest je ook nog om 08:15 in de klas zitten. Dat ging te fur. Daarom belde je de school met een vervormd stemmetje met de mededeling dat jouw dochter uit klas 1F ziek was, of je kwam helemaal niet opdagen. Je spijbelde er wat af.

Voet bij stuk houden
Ook al wist je dat de ander gelijk had, je hield voet bij stuk. Je begon net te ontdekken dat jij ook een bepaalde vorm van overtuigingskracht kon overdragen en dat beviel wel. Dat liet je je niet zomaar afpakken omdat iemand anders ook ‘toevallig’ een keertje gelijk had…

Een fiets jatten
Een gevalletje ‘WAAR IS MIJN FIETS?!’ (omdat jij met je verstrooide puberhoofd de sleutel in het slot had laten hangen, of de fiets gewoon nog op de plek stond waar je hem had gestald, maar jouw verstrooidheid je afleidde) loste je gewoon op door een ‘nieuwe’ uit de rekken te trekken. Van een ander verstrooid puberhoofd bijvoorbeeld die ook de sleutel in het slot had laten zitten. Je stak het in een nieuw, neon-achtig, jasje en niemand die het zou zien.

Puistjes uitknijpen
En wij maar denken dat het hielp. Nee hoor, want dat ieniemienie witte puntje veranderde dan snel in een piponeus op je voorhoofd. In een schreeuwende sirene.


Veel te veel make-up dragen
Als vrouw hoor je make-up te vragen. Zo kortzichtig dacht je als puber. Die beautyblogs van tegenwoordig konden we toen ook wel gebruiken. Maar nee, wij moesten het zelf doen. Of de truc bij onze moeders afkijken die make-up trends van 132 jaar geleden droegen. Met als resultaat dat je prima je vinger in onze wang kon drukken om een deuk in de foundation te maken en onze ogen zwaar aanvoelde van alle mascaraklonten die als gewichten aan je wimpers hingen. En het er ’s avonds afhalen? Niemand die ons zei dat dat moest (ook al wisten we het wel) en het was ook veel te veel moeite. Nee, we lieten het er gewoon opzitten, dan waren we de dag erna lekker snel klaar.

Op één avond met meerdere jongens tongen
Pijn in je buik als je eraan terugdenkt. Wat heb je je toch misdragen in je tienerjaren. Hopelijk trekt niemand die oude graftombe aan herinneringen ooit nog open.

Wedstrijdjes zoenen
Je bent jong en je wilt wat. En je denkt dat het stoer is om te wedden dat je een bepaalde jongen wel kunt krijgen. Of om een wedstrijdje te houden wie haar tong in je meeste jongenmonden kan hangen. Je snapte duidelijk nog niet hoe liefde werkte.

Comazuipen
Dronken meisjes zijn stoer en sexy, dacht je. Dus dat was het doel. Mochten dingen grenzeloos uit de hand lopen dan kon je altijd nog zeggen dat je dronken was.

Welke fout heb jij in jouw puberteit gemaakt?