Gluren bij: Christa

Wonen door Sabine
Gluren bij anderen werkt hartstikke inspirerend. We kunnen onze nieuwsgierigheid niet weerstaan en willen bij iedereen spieken. Met de rubriek ‘Gluren bij’ voeden we de eeuwige behoefte om bij anderen naar binnen te kijken.

 
Hoewel de meeste mensen ervoor kiezen om hun eerste woning te huren, besloot Christa om haar droomhuis te kopen. “Ik heb hiervoor gekozen omdat ik bij huren het gevoel heb dat ik mijn geld weggooi. Door te kopen, kan ik mijn spaargeld ergens in investeren. Uiteindelijk is dit ook goedkoper dan huren.”

“Als je gaat kopen, zoek je natuurlijk een woning voor een langere duur. Ik vond het daarom erg belangrijk dat er twee slaapkamers waren. Dit huis voelde vanaf het begin ook gelijk goed, echt als een thuis. Ik zag mezelf hier echt wonen en ik had gelijk ideeën hoe ik het wilde inrichten. Ook is de locatie ideaal. Binnen twee minuten ben ik in de stad en dat is erg handig als je geen auto hebt. Ik kan zo naar de supermarkt lopen en het station en de leuke restaurantjes liggen op een steenworp afstand.”


“Ik ben het meest trots op mijn keuken. Toen ik dit huis kocht, was die er namelijk nog niet. Het was een hele uitgave, maar ik vond het uitzoeken ervan ontzettend leuk en ik ben superblij met het resultaat! De basis voor de keuken heb ik rustig gehouden en door middel van accessoires wil ik de keuken nog gezelliger gaan maken.”
 

“Het meest bijzonder aan mijn woonkamer vind ik de roze kast. Mijn opa heeft deze gemaakt, maar hem heb ik helaas nooit gekend. De kast stond bij mijn ouders ergens in een kamertje stof te happen en dat vond ik best zonde. In eerste instantie was-ie wit, maar dat vond ik een beetje saai. Omdat ik al veel roze accessoires had, heb ik ervoor gekozen om ‘m roze te verven. Lekker girly! Ik heb dezelfde kleur van de kast ook gebruikt voor de schuine wand in mijn huis zodat de kleur weer terugkomt en het een geheel wordt.”


“Foto’s zijn voor mij erg belangrijk. Ze herinneren je aan mooie momenten uit je leven. Toen ik deze tafel in de winkel zag, vond ik het zo truttig om er bloemetjes in te doen. Door er foto’s in te doen, wilde ik het persoonlijk maken. Alle foto’s die in mijn huis hangen, zijn zwart-wit. Ik heb dit bewust gedaan omdat ik een geheel wilde creëren en omdat ik ook niet te veel kleur door elkaar wilde.”
  

“Omdat ik in mijn woonkamer al veel roze heb, wilde ik dat in mijn slaapkamer juist niet. Parijs is mijn favoriete Europese stad en was daarom mijn inspiratie voor de kamer. Vandaar het romantische behang en de ‘love’-kussentjes.


“Vorig jaar heb ik mijn diploma voor weddingplanner gehaald. De tweede slaapkamer ga ik daarom gebruiken als kantoor als ik straks opdrachten heb als weddingplanner. Deze kamer is nog niet helemaal af, dus dat wordt het laatste project in mijn huis.”
 
Zou jij ook in dit huis kunnen wonen? 

Wij zijn ook heel erg benieuwd naar jouw huis. Wil jij ook jouw huis aan laten zien? Stuur dan een mailtje naar vera@ze.nl!