Onderwerpen waar vrouwen liever niet over praten

Lifestyle door Mariëlle

Jep, vrouwen praten veel. We kakelen er wat op los. Maar zeker niet té veel. Er zijn namelijk nog een hoop details die we uit onze gesprekken skippen. Geloof ons: dat is beter voor iedereen. Over deze onderwerpen praten vrouwen niet.

Over het algemeen bespreken we toch liever de onderwerpen waar we trots op zijn. Gênante dingen laten we graag achterwege tenzij het zo hilarisch is dat we daar alsnog onze reputatie mee hooghouden. Maar bespreken hoe je een tampon moet inbrengen? Echt niet. Dat staat wat raar toch? Als je na een jubileum van 10 jaar ongesteldheid ineens vraagt: “joh, hoe moet dat eigenlijk, een tampon inbrengen?” Het zijn wel je vriendinnen, ja. Houd toch op! De volgende onderwerpen zijn veel te gênant om te bespreken.


1. Hoe vaak je je beha wast
Er zijn eigenlijk geen regels voor, dus je voelt je óf vies omdat je het te weinig wast, óf tuttig omdat je het te vaak wast. Het is echt nooit goed.

2. Dat je aambeien hebt
Hier schaam je je natuurlijk kapot voor. Aambeien kunnen namelijk verschillende oorzaken hebben: je poets jouw poepgaatje niet goed genoeg na een kakbeurt. Je eet te ongezond, je hebt teveel stress, je sport te weinig. Niet bepaald punten om de vlag voor uit te hangen. 

3. Hoe je je tampon inbrengt
Ben jij een doordouwer die gewoon net zo lang en net zo hard drukt totdat hij voor je gevoel diep genoeg zit? Maak jij nauwkeurig dat bochtje zoals de gebruiksaanwijzing aangeeft? Of vraag jij je toch peinzend af waarom een tampon altijd knelt? Vragen, vragen, vragen die je zeker niet bij je vriendinnen aan de neus hangt.

4. Hoe vaak je je tampon verwisselt
Ja, het schiet er natuurlijk weleens bij in om die plug op de juiste tijden te verwisselen. Soms vergéét je het gewoon. En dat is heel erg slecht, dat weet je zelf ook wel.

5. Wat je doet als je bent doorgelekt
Zit je net lekker te borrelen, sta je op en ‘flats’. Je doet nog een verwoedde poging door een sprintje naar het toilet te trekken, maar tevergeefs: je bent doorgelekt. Kak, hé. Met één of andere rotsmoes weet je je te drukken. Hoe zouden andere vrouwen dit oplossen?


5. Hoe vaak je bent doorgelekt
En je zegt al helemaal niet dat dit al de derde keer is deze week.

6. Dat je faket (of ja, dat zeg je niet als je in een relatie zit)
Als je in een relatie zit zeg je tegen niemand dat je weleens hebt gefaket. Ook niet tegen je vriendinnen. Pas als de relatie uit is kun je er openlijk voor uitkomen dat hij hartstikke slecht was in bed. Zo slecht zelfs dat je wel móest faken om zijn ego een beetje in het gareel te houden.

7. Dat je eigenlijk helemaal geen ambitie hebt
Je vindt het allemaal wel prima waar je nu zit. Je ziet wel wat er op je pad komt. No way dat je dat zegt tegen jouw vriendinnen die al een heel plan hebben uitgestippeld en in de komende vijf jaar bij minimaal drie bedrijven gewerkt willen hebben. Jou niet gezien.

8. Over de wildgroei aan haar op je lichaam
Op je tepel komt altijd dezelfde haar terug op dezelfde plek. Eén lange die je altijd ontdekt op momenten dat het helemaal niet uitkomt. En ook je bil, je kin en je tenen worden niet overgeslagen helaas.

9. Dat iedereen sporten eigenlijk kut vindt
Maar dat sommige mensen het nog kutter vinden als ze niet sporten. Maar daar komen de Sporty Spices van deze wereld natuurlijk niet voor uit.


10. Dat je je vriend maar al te graag inwisselt
Stiekem zie jij jezelf liever met die nieuwe collega dan met je partner die het stof nooit zal laten opwaaien. Het geeft het gevoel dat je faalt als je dit toegeeft. En dat je het eens per week tot realiteit brengt houd je al helemaal voor jezelf.

11. Dat je weleens spijt hebt dat je kinderen hebt genomen
En weleens jaloers bent op je kindloze vriendinnen. Natuurlijk heb je daar bij thuiskomst meteen weer spijt van als je je kinderen in je armen sluit. Maar die gedachte gaat wel door je hoofd.

12. Dat die dure tas de grootste miskoop ooit was
Je moest er drie maanden knetterhard voor werken en je moest er drie maanden heel zuinig voor leven. Maar nu heb je hem in je onderarm gesloten en heb je buikpijn van spijt. Je zal het nooit toegeven.

13. Überhaupt praat je niet over dingen die je eigenlijk zou moeten toegeven.

14. Het ongelijk van een vrouw wordt niet besproken. Zo simpel is het.


15. Dat je eigenlijk te veel drinkt
Als je op maandag al een fles wijn opentrekt terwijl je het hele weekend al onder de tap hebt gehangen, je op dinsdag één glaasje neemt bij het eten (om het af te leren) en op woensdag weer ergens staat te hossen met een pintje in je hand, dan kun je zelf ook wel nagaan dat dit te veel van het goede is (want dat is het: het goede). En als je je voorneemt een week geen alcohol te drinken en je op dag twee al een alcoholvrije wijn wegtikt en het de rest van de week niet meer trekt om de alcoholhoudende drank te laten staan, dan ben je misschien zelfs wel een beetje verslaafd.

16. Of je anale seks hebt
Natuurlijk praat je met je vriendinnen over de bedkunstjes met je partner. Maar dat blijft allemaal redelijk oppervlakkig. Ga nooit te diep in op dit soort onderwerpen, want alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden.

17. Dat je gepest wordt op je werk
Binnen je vriendenkring ben je behoorlijk populair. Echt niet dat je dan jouw pest-struggles van je werk gaat bespreken. Straks gaan jouw vrienden je anders zien en dan gaan zij jou ook nog eens pesten. Je kijkt wel uit.

18. We zijn er nooit eerlijk over hoe vaak we seksen
Seks blijft een moeilijk onderwerp om over te praten. Hoe open minded je ook bent. Haantjesgedrag is niet te vermijden.


19. Dat je cruciale levensfouten hebt gemaakt
Je wilt niet afgaan. En als jouw cruciale levensfout cruciale gevolgen heeft, maak je zeker niet bespreekbaar. Reken maar van ‘yes’ dat je er dan telkens mee geconfronteerd wordt als zo’n gevolg zich voordoet.

20. Dat je spijt hebt van je ontslag
Pas nu je ziet hoe bot je iedereen hebt achtergelaten, dat anderen door jou in de problemen komen, dat jouw leven grandioos kansloos is geworden na je ontslag en dat je makkelijker vervangbaar bent dan je had gedacht... Heb spijt je tot op het bot. Kon je de tijd maar terugdraaien.

21. Dat je je kind weleens vergeten bent
Dat jij je kind weleens bent vergeten is niks om trots op te zijn. Sssht. Mondje dicht.

22. Dat je poes stinkt
Als je het zegt krijg je zeker weten vragen in je schoot geworpen als 'was je hem dan wel goed?' 'Eet je wel gezond?' 'Welk ondergoed draag je?' Daar heb je zelf ook al aan gedacht, dus op kansloos advies zit je helemaal niet te wachten.

23. Dat je kat weleens op de bank heeft gepist
Niemand die nog op de bank wil zitten als dit gegeven aan het licht komt.

Waar praat jij liever niet over? Of zeg je dat liever niet?