Lifestyle
Lifestyle

Handboek: word de perfecte vriendin

Ja, het is makkelijker gezegd dan gedaan. Soms moet je even tot tien tellen, soms moet je je fouten toegeven. Oef, moeilijk. Maar het maakt je wel een sterker persoon waarvan mensen precies weten wat ze aan je hebben.

De perfecte vriendin. Wat is dat eigenlijk? Is ze mooi? Is ze slim? Is ze ketteronbenullig? Is ze grappig? Wat dacht je van een beetje van allemaal? De perfecte vriendin bestaat waarschijnlijk niet. Perfect is ook zo oersaai. En daarmee meteen niet meer perfect. Maar we willen toch wat tips meegeven die je een betere vriendin maken.Luister met oprechte interesse naar wat ze te zeggen heeft en haal dit een volgende keer aan zodat diegene weet dat je echt hebt geluisterd. Voorkom situaties waarin iemand vertelt dat zij ging vissen en dat jij vraag of het zwemmen nog leuk was. Awkward!

Leg niet op elke slak zout. Dat is voor jezelf toch ook niet leuk? Tel eerst tot tien en kijk dan of je het nog steeds zo erg vindt.

Geef je fouten toe, dat scheelt een heel potje welles/nietes en een torenhoge berg frustratie.

Zeg waar het op staat. Een perfecte vriendin zegt niet alleen maar "ja" en "amen".

Ga van het meest positieve uit. Dat maakt het leven een stuk makkelijker.

Verwacht niet te veel, dat voorkomt een hoop teleurstellingen

Zegt het woord 'miscommunicatie' je iets? Hou dat in je achterhoofd als mensen te laat komen.

Zorg dat jij zelf op tijd bent. Als je altijd op tijd bent, zullen je vriendinnen/zal je liefje ook meer waarde hechten aan op tijd komen. En zo niet, dan kun je jezelf altijd nog aanpassen.

Aanpassen ja. Pas je eens aan, aan anderen. Je hoeft heus niet over je heen te laten lopen, maar je hoeft ook niet je hakken al in het zand hebben staan voor het geval je ze erin wilt zetten.

Wees duidelijk. Dan voorkom je miscommunicatie en andere verwachtingen van beide kanten.

Communiceer. Zeg het gewoon als je het ergens niet mee eens bent.


Praat als volwassenen tegen elkaar. Geef maar toe, je herkent deze situatie: je wilt aangeven dat je het ergens niet mee eens bent. Maar eigenlijk is dat niet het enige waarmee je het niet eens bent. Eigenlijk was dit de druppel. Om jouw geloofwaardigheid kracht bij te zetten, verhef je je stem. Don’t do that! Blijf rustig en leg op een rustige toon uit welke drol jou precies dwarszit. Daarmee zet je je mening veel meer kracht bij en word je een stuk serieuzer genomen.

Span jezelf ook eens voor het karretje.

Verras je vrienden/de liefde van je leven eens met spontane acties. Vraag bijvoorbeeld of ze bij je komen eten (wat al behoorlijk tof is natuurlijk) en zorg dan dat er een picknickmand klaarstaat die jullie gezamenlijk kunnen leeg snaaien. Of neem ze stiekem mee uit eten. Scheelt ook nog eens heul veul werk in de keuken en het scheelt een hoop afwas.

Zorg dat je er altijd voor ze bent op moeilijke momenten. Ook al vind je dat lastig, bedenk dat de situatie voor de ander nog veel lastiger is. En als je het moeilijk vindt om in te schatten hoe je moet reageren of wat je moet doen, kun je dat ook aangeven. Zeg dat je niet zo goed weet hoe je met de situatie moet omgaan, maar dat je er wel voor diegene wilt zijn.

Niet zo moeilijk doen. Denk eens wat vaker: ‘wat is het ergste wat er kan gebeuren?' En bedenk dan ook eens wat er dan gebeurt. Vaak valt het hartstikke mee. Leg deze vraag ook aan je vrienden voor wanneer ze als een kakelende kip zonder kop paniek zaaien.

En? Kom je al in de buurt van de perfecte vriendin?