Lifestyle
Lifestyle

Dagelijkse irritaties die iedereen wel heeft

Ah nee hè! Elke dag is het weer hetzelfde liedje: je rent je rot om de trein niet te missen, heeft de trein vertraging! En hoe haal je je deadlines als het internet op je werk voor de 180.000e keer is uitgevallen!? Irritant!

Je ontkomt er niet aan: dagelijkse irritaties. De struggles die het leven met zich meebrengt kun je de ene dag net even wat beter handelen dan de andere dag, maar eraan ontkomen is haast onmogelijk. Je irriteert je mateloos wanneer…


… je helemaal vooraan staat bij de treindeuren en iemand snel voor je gaat staan zodra de deuren opengaan. Ja, daar was in-der-daad ruimte ja. Voor de mensen die er uit moeten. Dus niet voor JOU, asociale bullebak.

… je collega precies alle taken wilt doen die jij wilt doen. Vlak voor dat jij eraan wilt beginnen. Niet dat ze daar iets aan kan doen. Maar het iets wel irritant.

… je een baan hebt waarbij je fulltime internet nodig hebt en het internet ligt eruit. Wat moet je dan de hele dag? En hoe haal je dan je deadlines?

… jouw voorganger op het toilet haar remsporen niet heeft weggepoetst. IEWL!

… je vet zin had in de lunch die je de vorige avond voor jezelf hebt gemaakt en je je bedenkt dat je hem in de koelkast hebt laten staan. Op het moment dat je op kantoor zit.

… je voor één ding naar de supermarkt gaat, waarvoor je overduidelijk geen mandje nodig hebt. Midden in de winkel kom je van alles tegen dat je écht nodig hebt. Met volgepropte armen doe je je uiterste best om de balans te kunnen bewaren tot je bij de kassa bent.

… mensen voor groen licht blijven wachten of zelf stoppen. GRRRRR.

... mensen geen voorrang verlenen als jij van rechts komt.

… mensen voorrang opeisen omdat ze toevallig van rechts komen.


… je je borsten uit je beha hebt gehaast om de trein te halen en de trein vertraging heeft. Had je je vanmorgen ook nog wel een keertje kunnen omdraaien.

… mensen verwachten dat er voor een zebrapad in de grote stad dezelfde spelregels gelden als voor een zebrapad in een klein dorpje in de achterhoek. Geen fietser in de grote stad die stopt voor een zebrapad.

… mensen op een feestje, tijdens het dansen in je comfortzone gaan staan.

… je ziek wordt nét op het moment dat het niet uitkomt. Oké, ziek zijn komt nooit uit, maar zéker niet als je een sollicitatiegesprek hebt.

… je je hebt verslapen, je je haast en dan in de kots van je kat trapt. Zo niet relax.

… je haar eindelijk zo zit zoals je altijd hoopt dat het zit en het regent.

… je er ’s ochtends achterkomt dat de koffie op is. Of het brood.

… je er tijdens het plassen achterkomt dat het pleepapier op is. Of erger: tijdens het kakken. Of erger: tijdens het kakken bij je one night stand! Wat doe je dan? Waar moet je dan jouw sporen laten?

Hier kun jij vast nog een oneindige waslijst aan toevoegen. Welke zou jij toevoegen?