Waarom het niet erg is om nu al naar Kerst te verlangen

Lifestyle door Anniek
"All I want for Christmas is youuuuu!" Hunker jij ook al sinds januari naar de kerstdagen? Wij in ieder geval wel. Warme chocolademelk, goede muziek en leuke cadeaus: dit is waarom het niet erg is om nu al naar Kerst te verlangen!
 
1. Je bent op tijd
Begin je nu al met het samenstellen van je Kerstmis wishlist, dan weet je zeker dat je op tijd bent. Bovendien kun je mensen nu nog recht voor hun raap vragen wat ze graag willen hebben. Niemand die jou er nu al van verdenkt om kerstcadeautjes te kopen. Zo voorkom je ook de stress van op het laatste moment de winkels in moeten duiken. Ideaal!
 
 
2. Kerst is gezellig 
Je bent samen met familie en vrienden en dat is natuurlijk altijd gezellig. De winkelstraten zijn vol met lichtjes en het hele land ademt gewoon de sfeer van Kerstmis. Als je daar niet vrolijk van wordt, dan weten wij het ook niet meer!
 
3. Je kunt je lekker optutten
Kerst is altijd een goede gelegenheid om jezelf in de watten te leggen en je daarna helemaal op te tutten. Doe een lekker maskertje op, lak je nagels en doe iets leuks met je haar. Een mooie kerstlook met glitteroogschaduw maakt het geheel af. En je kunt nu alvast gaan bedenken welke look jij gaat rocken met Kerst!
 
4. Cadeautjes
Misschien geef jij wel niets om de sfeer en de lichtjes, maar ga jij puur voor de cadeautjes die je onder de boom vindt. Cadeautjes maken alles namelijk tien keer leuker en Kerst is geen uitzondering.
 
 
5. Kerstliedjes
"Last Christmas, I gave you my heart / But the very next day, you gave it away." Het liefst zouden we nu al de hele dag door kerstnummers draaien, maar dat wordt nog niet echt goed ontvangen. Toch dragen kerstliedjes bij aan een gezellige sfeer en wat is daar nou op tegen?
 
6. Kerstfilms 
Met Kerst kunnen de kerstfilms natuurlijk niet ontbreken. Klassiekers zijn natuurlijk 'How the Grinch Stole Christmas', 'A Christmas Carol' en 'Love Actually'. En wat dacht je van 'Elf', 'The Nightmare Before Christmas' en 'The Muppets Christmas Carol'? Wij krijgen meteen zin om ze met een kopje warme chocolademelk in de hand te gaan bekijken.
 
7. Lekker eten
Ga jij dit jaar gourmetten of ga je voor een heerlijke gevulde kalkoen met als toetje een paar kerstkransjes? Kerst draait behalve familie en gezelligheid ook voor een groot deel om eten. En tegen eten zeggen wij in ieder geval nooit nee. Nu al verlangen naar Kerst betekent voor een deel eigenlijk gewoon verlangen naar heerlijk eten. Can you blame us?
 
 
8. Lekkere drankjes
Denk aan de seizoensdrankjes die Starbucks elk jaar op de markt brengt, geserveerd in de klassieke rode bekers natuurlijk. Zo heeft de koffieketen elk jaar de Toffee Nut Latte en de Speculaas Latte en komt ze dit jaar met de Orange Mocha, een koffie met chocolade- en sinaasappelsmaak. Wij kijken er nu al naar uit! 
 
9. Kleding
Kerst betekent warme kleding (want: winter), maar vooral ook hele leuke kleding. Denk aan kerstjurkjes, lange sokken en dikke truien met schattige motiefjes. We like!
 
10. De boom 
De boom willen we het liefst zo groot, vol en heerlijk ruikend mogelijk hebben. Wij houden er namelijk van om hem helemaal op te tuigen met lichtjes, lampjes en sliertjes zilver. Zonder boom voelt het gewoon niet als Kerst, wat jullie? 
 
Tel jij de dagen tot Kerst al af?