Dit is waarom jij een Facebook stalker bent

Media door Anniek
Facebook stalken: jep, jij doet het toch ook? Zeker het profiel van je ex is een vertrouwde plek. De verleiding is groot om daar dagelijks op te klikken. Maar waarom doen we onszelf dit aan? Dit is het antwoord op die vraag!

Ken je dat gevoel? Je ziet het profiel van je ex voorbij komen op Facebook, je klikt erop om een vluchtige blik op zijn tijdlijn te werpen en ‘bam’! Voor je het weet ben je twee uur verder en ken je elke post die hij dit jaar heeft geschreven uit je hoofd. Dit fenomeen heet ‘Facebook stalken’ en onderzoekers van de University of Hawaï en Ohio State University hebben onderzocht waarom sommige mensen dat meer doen dan anderen.


Obsessie

Uit het onderzoek bleek dat mensen die onzeker zijn tijdens hun relatie meer getraumatiseerd zijn wanneer deze relatie eindigt. En hoe slechter je je voelt na een break-up, des te eerder je de social media account van je ex-lover in de gaten gaat houden. Je raakt geobsedeerd door de vraag waarom het mis ging en je probeert het antwoord te vinden op zijn Facebookpagina. Succes niet gegarandeerd.

De onderzoekers vonden ook bewijs dat het stalken van je ex op social media schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Want: hoewel je misschien denkt dat je alles aan het verwerken bent, kan het stalken je emotionele herstel juist afremmen. "Het is aan te raden om je helemaal los te koppelen van je ex", adviseren de onderzoekers.


Het beste is dus om je ex te ‘ontvrienden’ en je te focussen op jezelf. Daar word je toch veel gelukkiger van?

Stalk jij je ex weleens op Facebook?