Types op de werkvloer

Werk & studie door Anniek
Een nieuwe baan is altijd spannend, zeker omdat je met vreemde mensen gaat werken. Toch ken je je nieuwe collega's eigenlijk al een beetje, want bij elk bedrijf lopen dezelfde types rond. Welke dat zijn? Dat lees je hier!
 
Kwetterende klootzak
Deze eikel houdt je 24/7 van je werk af door constant tegen je aan te lullen over de meest onbelangrijke dingen. Je hebt zodra je door de deur stapt al spijt dat je je niet hebt ziek gemeld die dag. De kwetterende klootzak heeft jou meteen al in zijn vizier en hij houdt jou het eerste uur bezig - of juist niet - met domme grapjes en onzinnige vragen. 
 
Af en toe probeert hij je ook op een subtiele (not) manier te versieren door te vragen wat je plannen voor die avond zijn. Heb jij nog geen plannen? Wat toevallig, hij ook niet! Negen van de tien keer herinner jij je dan ineens dat je op de papegaai van het vriendje van je zus moet passen. Tja, het beestje is nou eenmaal aan jou gehecht...
 
 
Opschepper 
De opschepper is goed en dat weet hij ook. Het liefst wrijft hij elk complimentje dat hij krijgt er extra in door triomfantelijk om zich heen te kijken. Heeft iedereen het gehoord, heeft iedereen het gezien? Jij wil hem echter alleen maar achter het behang plakken als hij weer eens met die stomme 'werknemer van de maand' award aan komt kakken. Ja, je bent goed. We weten het nu wel!
 
Slome slak 
Deze collega heeft moeite met deadlines. En mailtjes beantwoorden. En koffie zetten. Met alles eigenlijk. Zelfs antwoord geven op een simpele vraag kan bij hem een kwartier duren. Jij hebt de neiging om de woorden eigenhandig uit zijn mond te trekken, maar helaas gaat dat niet. Dus ga jij op je handen zitten en probeer je aan duizend andere dingen te denken als hij een monoloog tegen je afsteekt over waarom hij (weer) zijn deadline niet heeft gehaald. 
 
 
Rebel 
Elk bedrijf heeft dit type werknemer wel in dienst. De rebel kan niet tegen autoriteit, maar werkt om een of andere mysterieuze reden toch voor een baas. Bij elk verzoek of hij iets wil doen rolt hij met zijn ogen en zucht hij alsof het een onmogelijke opgave is. Het leven is zwaar, we weten het.
 
Clown
Deze collega maakt het leven soms net wat leuker, maar kent ook zijn grenzen niet. Dit is de persoon die altijd 'heeeeeeeuj!' roept als je iets uit je handen laat vallen, om vervolgens heel hard te lachen om zijn eigen grap. Leuk joh. 

Welke types lopen er bij jou op de werkvloer rond?