Deze machine kiest het perfecte shirt voor je uit

Mode & trends door Anniek
Ben jij het ook zo zat om 's ochtends een uur voor je kledingkast te staan dubben over wat je vandaag in hemelsnaam moet dragen? Vanaf nu hoeft dat niet meer. Er bestaat namelijk een apparaat dat het perfecte shirt voor je kiest! 
 
De UMood is een initiatief van het Japanse merk Uniqlo en helpt je om een T-shirt uit te zoeken dat bij je stemming past. Als je de UMood gebruikt krijg je een headset op waarmee je hersengolven kunnen worden gemeten. Vervolgens word je voor een scherm gezet waarop tien minuten lang verschillende beelden te zien zijn. Zo komen er plaatjes van schattige kittens voorbij, maar ook van regenwolken en kledingstukken. 
 
Bron
 
Categorieën
De headset registreert je reacties op de foto's en verdeelt ze onder in een aantal categorieën. Zo wordt gekeken of je positief of negatief reageert, gestrest raakt, interesse toont in het plaatje, geconcentreerd blijft of vermoeid raakt van het kijken. Vervolgens laat de machine vier shirts zien die bij je stemming passen en meet ze je reacties daarop. Aan het einde van de rit komt er dus één shirt uit de bus rollen dat perfect is voor jou. 
 
Op dit moment is de machine alleen nog maar te vinden in Uniqlo-filialen in Sydney, Australië. "Maar als het succesvol is, willen we het zeker in de rest van de wereld introduceren", aldus Tracy Lang, de marketing directeur van Uniqlo Australië. Wij zouden het niet erg vinden om zo'n machine in onze slaapkamer te hebben, dan hoeven we nooit meer te twijfelen over welk shirt we aantrekken. 
 
Zou jij deze machine willen gebruiken?