21 tekenen dat jij een shopaholic bent

(Web)shops door Sabine

Shoppen is een van je favoriete bezigheden. Wanneer jij je zuurverdiende centen hebt ontvangen, ren jij naar de dichtstbijzijnde winkelstraat. Maar misschien ben jij wel iets te verknocht aan shoppen. Check snel of jij een shopaholic bent!

Rebecca Bloomwood, move over! Er is een nieuwe shopaholic in town! Jij vindt niets geweldiger dan een shopsessie en je bent er al de kippen bij wanneer een nieuwe kledingketen wordt geopend. Ben jij een ware shopaholic? Kijk snel of de tekenen met jou overeenkomen!

Wanneer je een dagje weggaat naar een andere stad, ga je niet te toerist uithangen om dé hotsopts van de stad te bezoeken, maar check jij wat de winkels daar voor jou in store hebben.

 

 
 

Je voelt je sip wanneer je door een winkelstraat fietst na sluitingstijd. Het liefst zou je nu die gesloten winkel binnenstormen om de nieuwe collectie te checken.
 

Retail therapie helpt je er altijd bovenop al je je een beetje down voelt.  
 
Wanneer iets gigantisch is afgeprijsd móet je het hebben. Ook al is het alleen maar omdat-ie voorheen 100 euri kost en nu 30. Hállo, zo’n koopje kun je toch niet laten hangen? Dat het een afzichtelijk ding is laat je maar achterwege.

Wanneer er een gezamenlijk cadeau moet worden gekocht voor die ene collega, ben jij altijd degene die dat best wel even wil doen.

Het winkelpersoneel in je favoriete shop herkent je.
 
Jouw portemonnee puilt uit van de klantenpassen en je telefoongeheugen is altijd vol vanwege alle winkelapps die jij erop hebt staan.
 
De pret stopt niet wanneer het sluitingstijd is. Nee hoor, jij gaat gewoon verder in de webshop.

De geur van nieuwe kleding heeft een magisch effect op jou.
 
De Post NL-medewerker weet precies wie jij bent en grapt zelfs al met: “Ik zie je volgende week wel weer!”

 

 

 

 

 

Alle kasten in jouw huis puilen uit met kleding. En aan 20 procent van je garderobe hangt zelfs nog een prijskaartje.


Jij hebt heel hard gehuild toen je hoorde dat de Bijenkort stopt met haar Drie Dwaze Dagen. De tissues waren niet aan te slepen!
 
Terwijl je vriendinnen zaterdagochtend nog op één oor liggen, struin jij al door de stad. Lekker rustig zo ’s ochtends.
 
Dagelijks wordt je inbox overspoelt met mailtjes. Maar niet zomaar mailtjes, nieuwsbrieven!

Wanneer de folderjongen ’s maandags z’n folderpakketje in jouw brievenbus deponeert, sprint je erop af. Wie weet wat voor leuks erin staat! Een geen reclame-sticker komt dus écht niet op jouw brievenbus.

Wanneer je enkel naar de stad gaat voor een paar nieuwe sokken, kom je thuis met een nieuwe broek, twee shirts, een blazer en die laarzen in de sale kon je ook echt niet laten liggen. Sokken ben je echter vergeten. Geen probleem, morgen is er weer een dag!
 
Alles wat in te pakken valt door het personeel, laat je ook inpakken. Ze hoeven niet te weten dat al die spullen voor jezelf zijn.

 

 
 

Je wilt alleen maar op vakantie naar een bestemming met een groot winkelcentrum  binnen een straal van twee kilometer. Anders ga je niet.


Jij bent supergevoelig voor ‘Btw weg ermee’-acties. Ook al weet je stiekem wel dat de btw gewoon is doorgerekend.
 
Je hebt het gevoel dat je met een dolk in je hart wordt gestoken wanneer dat ene item er nog in alle maten is, behalve in de jouwe. Lekker dan.
 
Je zou bij wijze van spreken best in je eigen kledingkast kunnen winkelen. Van een groot gedeelte van de aankopen was je alweer vergeten dat jij er de trotste eigenaar van bent.
 
En, ben jij een ware shopaholic?