Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Niet-relevante dingen die elke vrouw in haar tas heeft


Wij vrouwen kunnen er wat van op het gebied van hamsteren. Geen wonder dat we een handtas met ons meezeulen ter grootte van een Ikea-filiaal. Maar het kan allemaal best wel wat compacter. Deze onnodige dingen slepen we mee in de handtas.
 

Open de dichtstbijzijnde vrouwentas, of gewoon die van jezelf, en je zult een heleboel zooi tegenkomen die we niet eens nodig hebben. De helft van de tasinhoud kan linea recta de prullenbak ingegooid worden. Scheelt je ook meteen een hernia. Deze niet-relevante dingen heeft elke vrouw in haar tas.
 
Bonnetjes
Van kleins af aan heeft moeders ons op het hart gedrukt dat je altijd je bonnetjes moet bewaren van net aangeschafte spullen. Misschien was je nieuwe discman wel kapot of hield-ie er na een paar maanden mee op. Altijd handig om dan met je aankoopbewijs terug naar de winkel te gaan. En om die wijze les bewaren we bijna alle bonnetjes die we in onze handen krijgen gedrukt. Ook de bonnen van spullen die we toch nooit zullen terugbrengen. De belangrijke bonnen worden zorgvuldig in de portemonnee gestopt, maar de prulbonnetjes worden ergens in onze tas gemoffeld.

 
Tien Labello’s
Eén Labello is genoeg om je schrale lippen van een zacht laagje te voorzien. Twee kan ook nog wel handig zijn, gewoon voor het geval dat. Maar die verzameling aan lippenverzorging die jij in jouw tas meedraagt, is wel wat overdreven en helemaal niet nodig. Eén is gewoon genoeg.
 
Pasjes en kortingskaarten
Korting! Bij het horen van dit woord spitsen we de oren en móeten we weten waar het over gaat. Zeker wanneer we héél misschien wel het desbetreffende product willen aanschaffen, moeten we een kortingsbonnetje zien te bemachtigen. Maar ook wanneer je na tienduizend aangeschafte producten een korting van 10 procent kunt krijgen, nemen we maar wat graag die nieuwe klantenpas aan. En die belanden uiteraard ook in de tas. Dat terwijl je er nooit meer naar omkijkt en waarschijnlijk zelfs denkt dat je ze bent kwijtgeraakt.
 
Geplette koekjes
Zeker wanneer we een lange reis voor de boeg hebben, wordt er op het laatste moment nog wat etenswaar in de handtas gesmeten. Je weet maar nooit wanneer je honger krijgt en dan moet er wat te knabbelen zijn. Maar vaak worden de Liga’s vergeten, want zo lekker zijn ze eigenlijk niet. Dus het volkoren koekje eindigt onder in je tas en wordt geplet. Voor je het weet heb je een hele verzameling geplette koekjes onderin je tas. Kan d’r best wel een keer uit.

 
Lege mascara’s
Een mascara bij de hand hebben, kan superhandig zijn. Je weet maar nooit wanneer het met bakken uit de lucht naar beneden valt. Panda-ogen zijn ook wel weer een beetje geweest en met een mascara kan de boel weer worden bijgewerkt. Maar op een of andere manier gooien we lege mascara’s niet meteen in de kliko, maar belanden ze in onze tas. Waar ze gedoemd zijn de rest van hun bestaan door te brengen. Want op miraculeuze wijze gooien we ze nooit weg. Wie weet dat je er toch nog een keer wat uit kunt halen.
 
Lege snoeppapiertjes
Op een of andere manier zijn we er sterren in om onze tas te transformeren tot een vuilcontainer. Ook lege snoeppapiertjes worden vaak nonchalant in onze tas geduwd. Gooien we thuis wel weg, denken we dan. Maar vaak komt daar niets meer van. Die twee snoeppapiertjes liggen je toch niet erg in de weg, dus blijven ze al snel liggen.

Welke onnodige dingen sleep jij altijd met je mee?