Lifestyle
Lifestyle

23 dingen die we als puber deden

Reageer 0
De hele puberteit was één groot avontuur. Via het boevenpad liep je zo de grotemensenwereld in. Wat een toptijd was het toch. Behalve al die dingen die je heel ver hebt weggestopt dan. Dit deed jij vast en zeker ook als puber.

Wat weet je eigenlijk nog precies van de puberteit? Niet te lang bij nadenken, want dan komen al die rare dingen die je ver hebt weggestopt weer naar boven. Je hoeft ook niet te lang na te denken, want de herinneringswaardige-momenten hebben wij vast voor je opgerakeld. Deze dingen deed elke puber. Jij dus ook. (En ja, wij ook, guilty).


1. Spijbelen. Om de herhaling van Goede tijden, Slechte tijden te kunnen kijken bij een vriendinnetje waarvan allebei haar ouders altijd werkten. Desnoods om Koffietijd te kijken. Elk programma was beter dat je biologieles.

2. Weddenschappen sluiten met je vriendinnetje over wie van jullie tweetjes met die ene jongen zou tongworstelen. En er dan uiteindelijk toch met zijn beste vriend vandoor gaan omdat je niet durfde. Ai, daar denk je liever niet meer aan.

3. Oneindig veel fotoshoots met jezelf en de webcam houden. De webcam, ja! Die dingen die destijds nog niet geïntegreerd in je computer waren, maar altijd van je computer afkukelden. Ja, nee, er moest natuurlijk gecamt worden op MSN. Soms wel met meerdere mensen tegelijk. Facetime is er niks bij.

4. Oh MSN, de he-le dag door. Tot grote schrik van de ouders die aan het einde van de maand met de telefoonrekening opgezadeld werden. Een uurtje hadden ze toch gezegd?

5. Chatten in online chatrooms. Vet raar. Je ging het internet op, en één van de enige sites die toen bestond was de chatroom. Daar ging je met wildvreemde praten over koetjes en kalfjes. Totdat iemand je over poesjes aansprak. Wat je eerst wel schattig vond dat hij van poesjes hield. Totdat hij een beetje boos werd toen je vertelde dat je helemaal geen huisdieren had toen hij vroeg of je je poesje wilde laten zien. Kruisje! Wat denkt ‘ie wel niet. Alsof je überhaupt je huisdieren aan een wildvreemde zou laten zien.

6. Als je verliefd was liet je alleen maar liedjes over de liefde uit de boxen galmen. En dan vanuit je tenen mee schetteren, alsof elk liedje over jou ging.

7. Ja, ja ook wij deden alsof we alle trends ownde. Ondertussen vond je het vét spannend om in die hypermoderne kleren de school binnen te treden. Achteraf zie je dat je dit beter niet had kunnen doen.


8. Veel te hoge hakken aantrekken waarbij je met elke stap door je enkel zwikte.

9. Je had twee favoriete woorden: ja maar.

10. Puisten uitknijpen, al waren ze nog zo klein, totdat er een kloppende homp op je gezicht gloeide.

11. Elke dag had je een nieuwe beste vriendin, waarmee je over je oude beste vriendin gingen roddelen.

12. Oh en je had natuurlijk een roddelboekje met je beste vriendin, waarin je alle roddels over iedereen aan elkaar door pende. Die je dus ook met de dag vervingen.

13. Opletten tijdens de les? Lessen waren om te flirten, nagels te lakken, in elkaars agenda te schrijven en onze boekenkaften onder te kalken.

14. Veel, maar echt heel erg veel te laat thuiskomen.

15. Mam, vanavond slaap ik bij Marijn. En je moeder maar denken dat het jouw vriendinnetje Marijn was. Nee hoor, dit was gewoon een mannelijke versie die je ergens vandaan had geplukt. Of 'bij Anne' deed het ook altijd goed. Je moeder wist echt niet dat zij ook een broer had. En dat Anne al lang niet meer bij haar ouders woonde.

16. Drankspelletjes waren meer dan cool. Bierspelletjes, Ik Heb Nog Nooit, Regenwormen. Fantastisch. Zeker wanneer je de dag erna, ondersteboven, met je hoofd in de pot hing om je lichaam weer van alcohol te ontdoen. Ja, echt fantastisch die drankspelletjes.


17. Of die keer dat je zo katjelam was dat je naar huis gebracht moest worden. En jij achterop zat (omdat je net effe te instabiel was om zelf de fiets te controleren), terwijl een ander zijn fiets bij de uitgaansgelegenheid moest laten staan, en jij niet eens meewerkte! Nee hoor, om de drie meter moest je weer grappig doen. Van de fiets afspringen, op straat liggen, dat soort taferelen.

18. Stelen. Te erg voor woorden, maar pubers doen dat. Pubers pikken er wat op los. Vooral snoep. Stiekem. Bij de Jamin, Kruidvat, de bios... Waar schepsnoep staat wordt gestolen.

19. Je nam je bijbaantjes met een kiloknaller zout. “Komt voor de bakker mevrouw de krentenkakker” zou je nu niet meer zo snel tegen je leidinggevende zeggen.

20. Zeggen dat je moet werken terwijl je gewoon bij die ene jongen op de bank ligt te “knuffelen”.

21. Stiekem roken. En daarna de wildste manieren bedenken om je handen van rooklucht te ontdoen. Met handschoenen aan roken, je handen afvegen een je bosjes, citroensap over je handen sprenkelen, dat soort dingen.

22. We namen onze hele toitlettas mee op sleeptouw, zodat je elke tien minuten je haar kon kammen, mascara kon aanbrengen en lipgloss kon opsmeren.

23. Keihard liegen. Heb je je huiswerk wel gemaakt? Ja. Heb je je kamer opgeruimd? Jaha. Heb je je lunch wel opgegeten in de pauze? JaHAAAA.

Kom maar op met die biecht, wat herken je allemaal?
Reageer 0

Reacties

Ze.nl reacties (0)
Schrijf als eerste een reactie:

Om te kunnen reageren moet je eerst

Annuleren
Gebruik een @ om iemand te noemen