Lifestyle
Lifestyle

Scheten inademen helpt tegen kanker

Dit is de dag dat je grootste wensen uitkomen: een middel tegen kanker ontwikkelen en een briljant excuus hebben om je lichaamsgassen volledig de vrije loop te laten. Uit onderzoek is gebleken dat scheten laten helpt tegen kanker.

Exeter University heeft onderzoek gedaan naar de genezende werking achter waterstofsulfiet, het stinkende stofje in scheten. Dat meldt Inquisitr.com. Vooral het inademen ervan zou helpen in de strijd tegen verschillende ziektes. Maar denk niet dit zelf te kunnen doseren met een persoonlijk staaltje mond-op-kont-beademing, want dat verhaal zou wel eens een minder happy ending kunnen hebben.


Scheten helpen tegen verschillende ziektes
Denk je dat scheten laten tegen kanker helpt omdat opgespaarde gassen je lichaam geen goed doen? You’re wrong! Het zit hem in het inademen van scheten wat helpt tegen kanker. Onderzoekers van Exeter University beweren namelijk dat het inademen van kleine hoeveelheden waterstofsulfide, een gas die in scheten voorkomt, cellen kan beschermen tegen verschillende ziektes. Kanker is er daar één van, maar ook beroertes, hartaanvallen en dementie vallen eronder.

Dát stofje in scheten
Waterstofsulfide is het stofje dat de enorme stank aan scheten geeft. Het stofje stinkt, en het is ook nog eens verschrikkelijk giftig, dus je móet wel een hele goede reden hebben voordat je het stofje vrijwillig gaat inhaleren.


Scheten ontspannen de cellen
Van nature wordt waterstofsulfide door bacteriën in het lichaam aangemaakt om voedsel in de maag af te kunnen breken. Maar in het geval van het onderzoek werden ze gebruikt om meer te ontspannen dan alleen de kringspier. Wanneer de cellen gespannen zijn kunnen ze namelijk afsterven. Wanneer ze in aanraking komen met een kleine hoeveelheid van het gas kunnen ze overleven.

Eerder onderzoek naar de genezingskracht van scheten
In 2014 is er ook al een onderzoek gedaan naar manieren om kanker te genezen met waterstofsulfide. Toen ontdekten ze dat de werking van het gas op twee manieren kan helpen. Bij lagere concentraties kunnen de kankercellen worden gestimuleerd, met hogere concentraties kunnen ze juist het loodje leggen.

Do not try this at home
Het moge duidelijk zijn dat we hier te maken hebben met een zeer gecompliceerd goedje. Ga daarom ook maar niet zelf aan de haal met het inademen van scheten - wat sowieso een slecht idee is, maar laat het over aan de pro’s.

Zou jij het aandurven?