Lifestyle
Lifestyle

Dingen die je kunt doen nu je nog jong bent

Jong zijn is heerlijk: je bent blut, flexibel en vrij. Maar voor je het weet lig je verschrompeld in een verzorgingstehuisbed en heb je spijt van dingen die je nooit hebt gedaan. Doe daarom de volgende dingen nu je nog jong bent...
 
1. Reizen
We geven toe dat je ook op latere leeftijd nog de wereld kunt zien, maar probeer maar eens weg te komen als je een baan, huis, hypotheek en kinderen hebt. Het is een stuk lastiger en gebeurt daarom ook minder. Nu je nog jong bent, heb je de mogelijkheid om je spullen te pakken en te vertrekken. Doe het dan ook!
 
Bron
 
2. Fouten maken
Fouten maak je je hele leven lang, maar later zul je daar een hogere prijs voor moeten betalen dan nu. Je bent nog jong, dus fouten maken is geoorloofd. Dat betekent overigens niet dat je alles in je leven mag verkloten, je moet natuurlijk wel proberen om het een beetje goed te doen. 
 
3. Feesten 
Shop until you drop? Party until you drop! Je hoeft niet elk feestje af te gaan, maar je bent nog jong, dus leef een beetje! Ga lekker met je vriendinnen naar huisfeesten en op kroegentocht. Je zult er op latere leeftijd alleen maar mooie herinneringen aan overhouden.
 
4. Naar een concert gaan 
Ook dit kun je doen als je ouder wordt, maar je favoriete bands en artiesten blijven niet voor altijd muziek maken. Ga daarom naar een concert nu het nog kan en dans de avond weg. 
 
5. Luisteren 
Dit is zo belangrijk in het leven, zeker als je nog jong bent en het leven probeert uit te vogelen. Luister naar de wijze raad van je ouders, naar je vriendinnen als ze problemen hebben, naar docenten die je iets proberen bij te brengen en de feedback van je werkgever. Door goed naar mensen te luisteren voorkom je misverstanden en kom je verder in het leven. Het is misschien een oude-mensen-tip, maar wel één die belangrijk is.


 
6. Netwerken
Vooral generaties Y en Z zijn erg bedreven op het gebied van social media. Gebruik die kennis voor het vergroten van je zakelijke kring! Netwerken helpt je bij het vinden van een baan en is daarom belangrijk voor je toekomst. Ga dus aan de slag op LinkedIn, Facebook en Twitter en gebruik je vaardigheden. 
 
7. Risico's nemen
Neem een baan aan in een ander land, ga in je eentje op reis of zet de eerste stap in een relatie. Je weet maar nooit wat voor mooie dingen er allemaal uit kunnen voortvloeien en zeker nu je nog jong bent, kun je het je veroorloven om risico's te nemen. 
 
8. Piercings en tatoeages nemen
Voor één hele simpele reden: als je dit op een latere leeftijd doet, gaan mensen je vragen of je een midlifecrisis hebt. En in dat soort vragen heeft niemand natuurlijk zin.
 
9. Je haar verven 
Probeer alle kleuren van de regenboog! Over een paar jaar gaan mensen denken dat je het doet om je grijze haren te verbergen. Nu staat het gewoon heel hip.
 
Bron
 
10. Beha's zonder beugels dragen
Nu staat alles nog fier rechtop en kun je de mooiste beugelloze beha's aantrekken, maar straks gaat het hele zaakje hangen. Probeer dan nog maar eens een beha zonder ondersteuning te rocken. Not happening.
 
11. Je dromen volgen 
Stel niet uit tot morgen wat je ook vandaag kunt doen. Wil je een wereldreis maken? Leef dan niet met de gedachte dat het ooit nog wel een keer komt, maar volg je droom voordat het te laat is. Voor je het weet word je namelijk wakker op je tachtigste en mijmer je over waar die tijd is gebleven.
 
12. Daten
Je hoeft geen seriedater te worden, maar zie er wel de lol van in. Ga lekker daten om erachter te komen wat je wel en niet fijn vindt, wat voor jou werkt en op welke types je valt. Op latere leeftijd ga je je waarschijnlijk settelen en dan kun je leven met de gedachte dat je het in je 'jongere jaren' allemaal hebt geprobeerd. 
 
13. Sparen
Jongens, jongens, jongens. Wat is dit belangrijk. En toch wordt het door jonge mensen vaak vergeten. Natuurlijk is geld er om te worden uitgegeven aan de leuke dingen in het leven, maar er is niks mis met een buffer opbouwen voor later. Zet een vast bedrag per maand opzij (al is het maar een euro) en spaar zo in ieder geval iets.

 

14. Experimenteer 
Met kleding, relaties, seks, alles. Je bent nog jong! Je kunt nu nog alles maken, dus ga je gang. Doe gek. 
 
15. Leer 
Een nieuwe taal, een leuk trucje, hoe je een instrument bespeelt. Als je jong bent, neem je sneller informatie in je op en onthoud je dingen langer. Leer elke dag iets nieuws en houd vooral nooit op met leren. 
 
Welke dingen moeten er volgens jou nog op dit lijstje?