Struggles die alle hoedendragers herkennen

Mode & trends door Sabine
Ze zijn hartstikke hip en sieren vrouwenhoofden: de hoed. Deze fijne accessoire laat je gezicht goed uitkomen en bovendien kun je je modegevoel een beetje showen. Maar zo’n hoofddeksel brengt nog heel wat struggles met zich mee.

Loop een kledingwinkel binnen en het eerste waar je waarschijnlijk tegenaan loopt is een rek vol hoeden. Zo’n hoedje is hartstikke beeldig en doet zich voor als je beste vriend. En dat is-ie ook wel. Maar wanneer je op het punt staat een leuk exemplaar te kopen, wordt er niet bij verteld wat een onding het eigenlijk is. Deze struggles herkennen alle hoedendragers.
 
Een coupe de wirwar
Wanneer je met een hoed een kamer binnenstapt, own je tha place. Je maakt gegarandeerd een goede entree wanneer zo’n deksel je hoofd siert. Maar in goed gezelschap wordt de hoed toch maar afgedaan. En dat is leuk, joh! Alle gezichten draaien opeens jouw kant op om jouw fántastische kapsel te bewonderen dat voor geen meter meer zit wanneer je een hoed hebt gedragen. Met een beetje geluk is je haar bovendien ook nog zo statisch dat het zonder problemen een dag rechtop blijft staan. Ge-wel-dig.



 
Een zuchtje wind

Je hebt geen 40 euro voor een hoed betaald om ‘m vervolgens te laten verstoffen in je kast. Nee, je hoed moet door de hele wereld bewonderd kunnen worden. Je paradeert dan ook graag met je hoed over straat. Maar een klein pufje wind kan al catastrofale gevolgen hebben. Voor je het weet hol je als een bezetene achter je hoed aan en doe je ondertussen een schietgebedje dat hij niet in dat ene plasje water terechtkomt.
 
Mismatch
Wanneer je in een winkel loopt, kan men je net zo goed kleurenblind verklaren. Zwart is gewoon zwart, rood is rood en bruin is bruin. Maar zodra je je net aangeschafte bruine hoed wilt dragen met je bruine jas, kom je erachter dat je hoed niet bruin is, niet rood is, maar gewoon bruinrood. Je perfecte hoed matchen met een outfit blijkt opeens een onmogelijke taak te zijn.
 
Het drie zoenen-debacle
Ja, je bent een ster wanneer je een kamer binnenstapt met je fabuleuze hoed op. Maar je coolness-factor daalt flink wanneer je met je hoed à la het formaat van een sombrero drie zoenen moet deponeren op de wangen van de jarige jet. Hállo hè! Je hoed danst zo niet-sexy op je hoofd en je steekt met de zijkanten bijna de ogen van je slachtoffer uit. Volgende keer toch maar even je hoed afzetten.



Eén soort kapsel
Je kunt ’s ochtends in de weer gaan met speltjes, elastiekjes en andere meuk voor in het haar. Maar wanneer je besluit een hoedendag te houden, is al die moeite tevergeefs. Met een staart in, kun je de hoed niet goed opzetten en ook wanneer je een knip in je haar hebt, lukt het niet. Er is maar één mogelijkheid en dat is je haar gewoon los houden.

 
Tegen welke struggles loop jij aan wanneer je een hoed ophebt?