Biseksueel? Dan herken jij deze situaties sowieso!

Liefde door Chiara

Ben ik nu lesbisch? Verwar ik mijn liefde voor haar niet gewoon met een hele hechte vriendschap? Hoe kan het dat ik jongens ook heel leuk vind? Jarenlang heb jij getwijfeld aan jezelf, maar uiteindelijk heb jij er een touw aan kunnen vastknopen. Jij vindt beiden leuk! 

Jouw pubertijd was geen makkie. Naast alle onzekerheden en veranderingen was jij ook nog met een ander issue aan het kampen. Namelijk je geaardheid. Na vele slapeloze nachten, gesprekken en artikelen die jouw ware aard uiteindelijk hebben bevestigd, kom je er dan eindelijk voor uit. Biseksueel klinkt voor jou heel logisch. Maar voor jouw omgeving ligt dat net even anders. En hoewel het fenomeen tegenwoordig heel populair is in de media, is het nog steeds zo dat niemand jou schijnt te begrijpen. Al wordt het anno 2016 geaccepteerd, de vooroordelen zijn de wereld nog niet uit. Daarom zijn de volgende struggles ZO herkenbaar voor jou;

… Mensen denken dat je half straight en half gay bent. Zucht… Niemand heeft ook maar een idee van wat biseksueel zijn inhoudt. Yup, the struggle is real! 

… ‘Iedereen is tegenwoordig biseksueel, het is een hype'.  Zoenen met iemand van hetzelfde geslacht wil nog niet zeggen dat iemand bi is. Je hebt bicurious EN bi. Het verschil? Het huisje, boompje, beestje plaatje is voor jou zowel compleet met een man of vrouw als partner.

… Je omgeving gaat ervan uit dat je slechts door een twijfelachtige fase gaat. Uhm, de puberteit heb jij echt al achter de rug hoor! Dit is geen, ik herhaal GEEN fase!

… En nee, je bent ook niet ‘tijdelijk’ in de war. Jij kan het verschil tussen een hechte vriendschap en verliefd zijn echt wel herkennen hoor!

… In het kader van vooroordelen; jij wilt geen aandacht. Je bent slechts op zoek naar acceptatie en begrip. Sowieso; waarom zou jij negatieve aandacht willen? Het is niet zo dat uitkomen voor jouw geaardheid echt gewaardeerd wordt…

… Ook gebruiken we dit niet als smoes om van twee walletjes te eten. Natuurlijk val je op mannen EN vrouwen, maar als één iemand jou heeft veroverd, of dit nu een man of vrouw is, zal jij alleen oog hebben voor diegene.

… Meer keuze? You wish! Dat jij kan genieten van beide werelden wil niet zeggen dat iedereen die bij jou in de smaak valt het accepteert dat jij biseksueel bent. Niet iedereen wil daten met iemand die bi is.

... Over 'keuze' gesproken, bi zijn is net als homo of straight zijn. Het is niet iets waar je voor kiest. Jij bent toch ook gewoon wie jij bent? 

… De eindeloze en vooral achterlijke vragen worden steeds vervelender. Laten we voor eens en altijd duidelijk zijn; NEE, ik heb geen voorkeur qua geslacht. NEE, ik mis geen vrouw als ik met een man date en vice versa. En een dikke grote vette NEE;  ik zal nooit straight worden!

… Mannen vinden het voornamelijk heel hot en gaan er al snel vanuit dat ze mogen toekijken. Dude please, kijk gewoon even een pornofilmpje om jezelf op te bevredigen. En voor alle duidelijkheid; ik wil geen deel uitmaken van jouw ultieme fantasietje. Dat ik bi ben wil niet zeggen dat ik in ben voor een trio.

... En vrouwen zijn al snel bang dat je gevoelens voor ze krijgt. Ho... Rustig! Ik ben dan wel biseksueel, maar ik word echt niet verliefd op iedereen die ik tegenkom. En al helemaal niet op vriendinnen! 

Ken jij iemand die te maken heeft met deze struggles?