Trends die mannen niet begrijpen

Mode & trends door Mariëlle
Trends komen en gaan en mannen komen van Mars en vrouwen van Venus. Ja, dat matcht dus niet altijd even lekker. Er zijn dan ook een hoop trends waar mannen een glazige blik van krijgen. Van deze trends snappen mannen geen snars.

Ja hoor, moeten we ineens allemaal van een andere planeet komen als we elkaar niet begrijpen? Dat slaat toch werkelijk nergens op? We komen allemaal gewoon van dezelfde planeet, we zijn alleen totaal anders. Mannen en vrouwen snappen elkaar niet altijd even goed. Net zoals jouw kat jou bijvoorbeeld niet snapt wanneer hij brokken krijgt in plaats van een lekker zakje smeuïg vlees. Kattenvrouwtjes en katten komen dan toch ook niet ineens van een andere planeet? Maar jullie snappen elkaar heel vaak niet. En zo snappen mannen vrouwen ook heel vaak niet (andersom snappen we ze heus wel, alleen is het soms zoveel makkelijker om te doen alsof we ze niet snappen, om onze zin door te drijven bijvoorbeeld. Nee hoor, ik heb geen idee welke stoelen je bedoelt, nee we nemen gewoon deze. Maar dat terzijde). Van de onderstaande trends snappen mannen totaal niet dat wij ze aangaan.


1. Flared jeans. Snappen ze helemaal niks van. Waren ze net een beetje gewend geraakt aan die veel te strakke broeken om je achterste... Die broeken met wijde pijpen waren toch tien jaar geleden hip? Precies! Alles komt om de tien jaar weer terug.

2. Aaibare jassen. Teddy jassen, harige jassen. Ze snappen er geen snars van. We zijn toch altijd zo bezig met ons figuur? Waarom zouden we dan jassen dragen die ons kilo’s dikker laat lijken? Voor het ‘wauw’-effect als we de jas uittrekken. Dûh!

3. Welke volwassen vrouw draagt er nou een babypakje? Voor de lol! ‘Dat heet een body, schat.’

4. Hardloopschoenen onder een rokje. Een groter contrast kun je niet krijgen. En juist daarom is het cool! Mix and match.

5. Grote vormloze jassen. Je maakt je hele figuur naar de knoppen.

6. Leren broeken. Roxanne, you don’t have to put on that red light.

7. Sweaters. Vinden ze dan weer te mannelijk.

8. Sleehakken/wedges vinden ze eruit zien als klompvoeten. Zijn ze nou helemaal?! Het moge duidelijk zijn dat ze geen idee hebben hoe lekker die dingen lopen, terwijl je toch ineens 10 centimeter extra meepakt.

9. Een houthakkersblouse. Tenzij ze omgeknoopt worden en er een strak buikie onderuit glipt, vinden ze niet stoer, maar te mannelijk.

10. Jumpsuits… maar hoe ga je dan naar het toilet? Sja… dat moeten wij ook nog ontdekken.


11. Harembroek. In je pyjama over straat. Dat dóe je toch niet?

12. Broeken tot over je navel. Je behind krijgt een omvang van hier tot aan Jakarta.

13. Een halsbandketting. Je bent toch geen hond?

14. Gekleurd haar. Je bent toch geen twaalf meer?

15. Crop top? Of je je shirt te heet gewassen hebt.

16. Glitters, het is toch geen circus?

17. Lange rokken. Soms vinden ze het mooi – met een hoge split ofzo. Maar vaak krijgen ze een acute Staphorst-associaties.

18. Uggs… je gaat toch niet de hele dag op je sloffen lopen?

19. Waterschoenen... euh...

20. Nail art: geen tuintje in je hart, maar een torentje op je nagel.

Van welke trend snapt jouw vriend geen snars?