Een elastiekje om je pols blijkt levensgevaarlijk

Beauty door Mariëlle
Moddervette kans dat jij haarelastiekjes om je pols draagt als je haar verder reikt dan je oorlellen. Maar wist je wel dat je nu op het randje van levensbedreigende aandoeningen aan je lijf balanceert? Het is hartstikke gevaarlijk.

Een haarelastiekje om je pols is altijd een goed idee. Niks is zo veranderlijk als een mens, dus stel dat je je midden op de dag bedenkt dat je toch een andere hairdo op je hoofd wilt draaien, dan kan dat zonder dat je eerst je tas op de kop moet zetten voordat je een haarelastiekje gevonden hebt. Haarelastiekjes zijn een topaccessoire om je pols, lekker goedkoop ook. En als je in je spontane vreetbui chips koopt en de zak voor de verandering niet in één keer leeg vreet, kun je hem sluiten met -jawel- het haarelastiekje om je pols. Slim van jou. Nee hoor, het is oliedom om een haarelastiekje om je pols te binden (wordt - as we speak - getypt met een haarelastiekje om de pols, oeps) want het blijkt levensgevaarlijk te zijn.


Allemaal door een haarelastiekje

Artsen waarschuwen voor levensbedreigende situaties die worden veroorzaakt door haarelastiekjes die de pols omsingelen. Audree Kopp uit Kentucky, USA moest met spoed geopereerd worden aan een gezwel aan haar pols nadat ze een glitterelastiekje om haar pols droeg. Ze ontdekte een rode bobbel ter hoogte van het elastiekje, maar vond het niks om zich zorgen over te maken. Toen de zwelling ging ontsteken en pijn ging doen ondernam ze actie en werd haar antibiotica voorgeschreven.

Te laat

De antibiotica kwam te laat. Het kwaad was al geschied. Haar bloed was al geïnfecteerd met drie verschillende bacteriën. Audree werd geopereerd aan haar gezwel en postte na de operatie een foto van haar wond op social media vergezeld met de tekst: “Dit is geen grap, het is de ergste pijn die ik heb gehad in een lange tijd.”

Haarelastiekjes zijn hartstikke vies

De theorie achter haar gezwel is dat het begon met een klein, onschuldig sneetje in haar pols. Door het haarelastiekje konden de bacteriën hun weg vinden naar de bloedbaan. Ongeluk zit in een klein hoekje en daarom adviseren dokters dat het beter is om helemaal geen haarelastiekje om je pols te dragen, hoe makkelijk het ook is.

Sharing is caring

De foto’s van Audree zijn al 8.000 keer gedeeld en er wordt dringend gevraagd om de foto’s met iedereen te delen, omdat 90% van de vrouwen niet nadenkt bij de gevolgen wanneer ze een elastiekje om hun pols draaien.

Kijk eens naar je pols… en? Betrapt?