Size does matter: dit zegt lengteverschil over jullie relatie

Relaties door Sabine

We weten allemaal wel dat het belangrijk is om elkaar te respecteren binnen een relatie en dat je open naar elkaar toe moet zijn. Maar er blijkt ook een fysiek kenmerk te zijn dat meer over jullie relatie zegt dan je denkt.  

 
Als je in de datingvijver aan het vissen bent, ben je vaak op zoek naar iemand die er leuk uitziet, grappig is en met wie het goed klikt. Maar nu schijnt er nog iets te zijn wat erg belangrijk. Iets wat je relatie kan maken of breken. En dat is zijn lengte.


 
Lengteverschil

Tegenwoordig wordt echt alles onderzocht en zo ook de relatie tussen de lengte van de man en het geluk van de vrouw. En zoals wel vaker bij een onderzoek gebeurt, werden er interessante ontdekkingen gedaan. Zo bleek dat vrouwen gelukkiger zijn met een man die langer is dan zij!
 
En dan hebben we het niet over een paar centimeter langer, maar echt over ‘een wereld van verschil’-langer. Onderzoeker Kitea Sohn van de Konkun University in Seoul, Zuid Korea, stelt namelijk dat hoe groter het lengteverschil is, des te gelukkiger het stel is. Met een man die 5 centimeter langer is dan jij, ben je er dus nog niet. Laat staan als je met eentje gaat die min 5 centimeter is vergeleken met jouw lengte. 
Lange mannen

Kitea voelde voor zijn onderzoek 7850 getrouwde vrouwen aan de tand. Volgens de onderzoeker is het bekend dat vrouwen het liefst met een langere man gaan, maar hij was benieuwd of een lange kerel vrouwen ook daadwerkelijk gelukkiger maakt dan een minder lange vent. En ja hoor, het bleek nog uit te maken ook! Vrouwen wiens man een stuk lang is dan zij, waren gelukkiger. Wel bleek dat ook hun geluk na een tijdje afnam. Na 18 jaar om precies te zijn.  

Dus… men schijnt gelukkiger te zijn als er een groot lengteverschil is. Zijn jouw vriend en jij met een lengteverschil van slechts 3 centimeter mooi klaar mee. Maar zet vriendlief nu niet meteen aan de kant om een langer exemplaar te zoeken. Het belangrijkste lijkt ons nog altijd dat jullie van elkaar houden. En niet of hij met zijn lange armen Mars kan aantikken.  

Hoe veel langer is jouw vriend?