Een relatie met een kleine man: go or no go?

Lifestyle door Madelon
Ze zouden een grote penis en een enorm sexappeal hebben én geweldig zijn in bed? Maar ondertussen steek jij wel met kop (en schouders, in sommige gevallen) boven hem uit. Kleine mannen! Je lover is kleiner dan jij: kan het?

Lengteverschil in relaties is helemaal niet ongewoon. Het is lastig om te bepalen hoe vaak ?extreem lengteverschil? precies voorkomt omdat daar geen duidelijke definities over bestaan, maar uit onderzoek is wel gebleken dat vrouwen, over het algemeen, vallen op mannen die groter zijn dan zij. Onderzoekers van de Universiteit van Groningen kwamen tot de conclusie dat de gemiddelde vrouw, in de ideale situatie, een partner wil die ruim 20 centimeter groter is dan zij.

Maar gevoelens kun je niet tegenhouden en verliefd worden op een kleinere man kan zonder meer gebeuren. Denk maar aan de (ex-)koppels Jamie Cullum en Sophie Dahl, Keith Urban en Nicole Kidman, Tom Cruise en Katie Holmes, Nicolas Sarkozy en Carla Bruni of Claudia Schiffer en Matthew Vaughn. Een hele lijst, waarmee aangetoond wordt dat het helemaal niet ongewoon is om als vrouw groter te zijn dan je vent. Toch is dit maar bij minder dan 1 op de 10 stellen het geval! Vooral vrouwen blijken eisen te stellen aan de lengte van hun partner. Voor mannen maakt het minder uit.

Voordelen
Natuurlijk is het een fabeltje dat kleinere mannen per definitie een grotere penis hebben ? hun geslachtsdeel lijkt optisch hooguit groter dankzij hun kleinere lichaam. Maar andere voordelen hebben deze ?mannetjes? wél. Uit onderzoek blijkt dat een man met een langere vriendin meer kans loopt om door zijn partner bedrogen te worden. Hij zal er daarom alles aan doen om zijn lief bij zich te houden en hun relatie voor de buitenwereld te beschermen. Hij geeft haar extra aandacht, is attent, zorgzaam en liefdevol. Dit alles om zijn vriendin bij zich te houden. Daarnaast schijnt het in de natuur te zitten: grotere mannen hebben een hogere testosteronspiegel, waardoor ze in principe dominanter en overspeliger zijn, en daardoor minder geschikt als betrouwbare basis van het gezin en als vader.

Kelly (28) heeft een relatie met Joey, die een halve kop kleiner is dan zij. ?Ik vind het eigenlijk helemaal niet erg?, zegt ze. ?In het begin had ik er wel wat moeite mee, maar dat was meer omdat ik bang was voor stomme reacties. Ik ben zelf wel vrij lang, maar heb altijd langere vriendjes gehad. Toen ik merkte dat eigenlijk niemand een probleem maakte van ons lengteverschil, deed ik dat ook niet meer. Joey vindt het niet erg. Hij heeft alleen liever niet dat ik ook nog hakken draag, maar dat deed ik eigenlijk toch al nooit.?

Nadelen
Toch kan het ook een groot dilemma zijn, voor beide partijen, wanneer je als vrouw boven je man uittorent. Net als dat je vriend het vervelend kan vinden als jij degene bent die het meest verdient, als jij beter kan klussen of vaker sport dan hij. ?Haantjesgedrag? zullen sommige dames het noemen, maar beeld jij je deze situatie maar eens in: de kans is aanwezig dat jij als grotere liever geen hakken draagt om niet nóg groter te worden. Daarnaast hebben wij vrouwen vaak in ons hoofd dat onze man ?later? groot en sterk is en ons in zijn armen kan nemen, dat hij een man is waar wij bij kunnen wegkruipen als we warmte en veiligheid zoeken. En dan is die man opeens twee koppen kleiner dan jij. Of hij is alleen in staat om tegen jouw tepels aan te hijgen als jullie seks hebben. Is dat wel zo relaxed?

De vriend van Nathalie (26) is ook kleiner dan zij. Zij heeft er wel een probleem mee. ?Ik voel me best een beetje ongemakkelijk als ik in de stad naast hem loop?, zegt ze. ?Gewoon slungelig en groot. Ik probeer altijd een beetje lager te staan dan hij. Het voelt gewoon niet fijn. Hij daarentegen heeft er weinig moeite mee, hij vertelt me vaak dat kleine mannen andere kwaliteiten hebben en dat er veel kleine mannen zijn die veel bereikt hebben. Ik heb er nooit iets van gezegd, maar leuk is anders. Goed in bed is hij overigens wel... Mijn ex was een stuk groter, maar kon er ook veel minder van, haha!?

Zou jij er moeite mee hebben als je vriend kleiner is dan jij? En waarom wel of niet?