Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Stadia waar je doorheen gaat tijdens het stappen

Met vriendinnen slaan we de ene cocktail na de andere achterover en tanken we door alsof iets als een kater niet bestaat. Dat stappen, dat is toch een fenomeen! En door deze stadia ga je heen wanneer je stapt.

Eén keer in de zoveel tijd voelen we niet de behoefte om al om half 11 ’s avonds onder de wol te liggen en willen we best een dansje wagen op de dansvloer. Maar voordat je eindelijk weer één wordt met je heerlijke bed, heb je heel wat nieuwe ervaringen opgedaan. Door deze stadia ga je altijd wanneer je gaat stappen!  
 
Het klaarmaken
Stappen doen we in Nederland het liefst zo laat mogelijk. Dus tot een uurtje of half 12 zit je in je pyjamabroek naar de typische Neerlandsche familieprogramma’s te kijken. Hierna sla je je dekbed een keer van je af en zoek je je juiste partyoutfit uit. Na een stuk of vijf keer wisselen heb je wel een set kleren gevonden die ermee doorkan. Hierna kan het make-uppen beginnen. En dat duurt vaak ook wel eventjes…


 
De kruistocht
Vooral wanneer je eerst met vriendinnen bij iemand thuis hebt afgesproken, is de rit naar tha city nog een hele tocht. De een heeft geen fietslampjes en moet ze bietsen bij een ander. De ander heeft helemaal geen fiets en moet bij iemand achterop van wie de bagagedrager nog naar behoren functioneert. En die ander kan gewoon helemaal niet fietsen. Het is nog een hele kruistocht! Om nog maar te zwijgen over het Bob-debacle wanneer er een auto beschikbaar is.
 
De juist kroeg/club vinden
Goed, je bent in de stad. Heu! En dan? Ja, en dan. Als je geen tickets voor een of ander hot feestje hebt gekocht en het een gemiddelde zaterdagavond is, is het best nog even wikken en wegen naar welke tent je gaat. In de meeste gevallen betreed je eerst vier kroegen/clubs voordat je daar bent belandt waar je de rest van de avond wel gezien wilt worden.
 
De drankjes bemachtigen
Natuurlijk ben je pas laat naar de stad gegaan. Dúh, je wilt gewoon niet de eerste zijn die arriveert. Heel logisch. Maar wanneer je er eenmaal bent, verbaast het je vaak dat je nog naar binnen wordt gelaten in verband met de brandveiligheid. De bar bereiken is de uitdaging van de avond en de aandacht trekken van een barman is ook niet erg makkelijk. Wanneer je de drankjes eindelijk hebt bemachtigd, schieten de TL-lichten bijna aan.


 
De knappende blaas
Je hebt de drankjes bemachtigd en jij en je vriendinnen genieten hier met volle teugen (letterlijk en figuurlijk) van. Maar dan opeens voel je dat het zover is: de eerste plasronde van de avond vindt plaats. Maar ja, zodra je een keer bent geweest… Voor je het weet sta je om het kwartier in de rij bij de vieze wc’s waar geen spoor van een velletje wc-papier te bekennen is. Fijn.

De zere voeten
En dan rond een uurtje of drie… doen je voeten helse pijn. Jij wilde zo graag hakken aantrekken en dat voelen je voeten hoor! Ze doen pijn en echt normaal dansen kun je niet meer. Je neemt je voor om nooit meer hakken aan te trekken tijdens het stappen. Maar zelfs wanneer je gewoon flats draagt, doen je voeten aan het einde van de avond pijn. Veel pijn.

De aangeschoten modus
Maar die pijn wordt verdrongen door de liters alcohol die worden geat. Voor je het weet ben je vrolijk en vind je iedereen lief. Echt aangeschoten voel je je overigens niet wanneer je lekker met je kont aan het schudden bent. Nee, dat voel je pas zodra je naar de wc gaat. Zodra je billen de vieze wc-bril raken (waar je je op dat moment helemaal geen zorgen om maakt), voel je de boel toch een beetje draaien.

Eten
Na al die calorieën dansend te hebben verbrand, is het tijd voor een lekkere vette snack. Op naar de dichtstbijzijnde shoarmatent. Hoewel je normaal de knoflook bant uit je dieet omdat je het zo zielig vindt voor je lover, bestel je nu saus bij je shoarma/aardappeltjes waar minstens tien teentjes in zijn verwerkt. En je hebt het in een mum van tijd op. Van die verbrande tong heb je morgen wel last.


 
De terugreis
Na het eten waagt niemand meer een dansje op de bar. Nee, dan ga je standaard naar huis. Of je nu weer wakker bent geworden of niet. En de terugweg... Die is hels! Er lijkt geen einde aan te komen. Dear god, was je nu maar de Bob geweest. Dan had je ook niet hoeven dealen met dat rare gevoel in je hoofd.

Het bedritueel
Wanneer je eindelijk het thuisfront hebt bereikt, wil je het liefst meteen naar bed. Maar ja, je ging stappen en hebt nog meer plamuur op je gezicht gesmeerd dan normaal en moet dat eigenlijk wel even van je gezicht verwijderen. Met veel pijn en moeite haal je een washandje over je gezicht en borstel je je tanden vlug. Je gooit je partyoutfit in het verste hoekje van je kamer en slaat de deken over je heen. Aan een wekker zetten doe je niet. Gewoon niet.

Door welke stadia ga jij nog meer wanneer je gaat stappen?