Dingen die je niet durft te doen wanneer je op je werk bent

Werk & studie door Sabine

Met sommige collega’s kun je het hartstikke goed vinden en anderen hoef je buiten werktijd om echt niet te zien. Maar of je nu hartstikke dik bent met je collega’s of niet, er is een aantal dingen die je gewoon niet op je werk doet.
 

Op je werk probeer je je natuurlijk van je beste kant te laten zien. Je wilt toch een ieniemienie kansje maken op die promotie die er toch nooit van gaat komen. Hoe graag je bepaalde dingen ook uitvreet, deze dingen doe je gewoon niet op je werk...

Poepen

Thuis is het ontzettend fijn om je bruine boodschap te lozen in het toilet wanneer je nodig moet. Maar no way dat je gaat poepen wanneer je op je werk bent. Je collega zal je scheten maar horen, of erger: hij zal je boodschap maar ruiken. Nee, op werk poepen durven we niet. Al zijn we zo’n beetje aan het persen, we houden het op! 
Een telefoongesprek met afsluiten met ‘Ik hou ook van jou’

Een telefoontje opnemen wanneer je display aantoont dat het je vriend is, doe je nog wel. Je vriend weet ook wel dat je op je werk bent, dus hij houdt het ook kort. Maar dat moment waarop jullie bijna ophangen, kan soms cruciaal zijn. Je lover besluit namelijk om niet simpelweg ‘doei’ of ‘tot vanavond’ te zeggen. Nee! De zin ‘Ik hou van je’ komt zomaar uit zijn mond gerold. En tegen je vriend zeggen dat je ‘ook van hem houdt’ terwijl het hele kantoor jullie gesprek kan horen, is nou niet echt iets wat je comfortabel vindt.
 
Op je pantoffels/sokken rondlopen
Hoge hakken zijn mooi, gewone schoenen ook wel, maar feit blijft toch dat het ook heerlijk is om gewoon op je fluffy sokken rond te lopen of om je panterpantoffels om je voeten te schuiven. Maar om niet achter je rug uitgemaakt te worden voor Gekke Gerda, houd je het toch maar bij normaal schoeisel.

Geen beha dragen

Wanneer je thuis komt, verlos je jezelf meteen van dat onding dat men een beha noemt. Erg comfi zit-ie niet en ‘m uit doen voelt als een ware redding. Maar op je werk paraderen zonder beha aan, is niet echt iets wat we durven. Draag je wit, dan zien je collega’s veel meer van je dan de bedoeling is en is het koud, dan hebben je collega’s ook een wel heel pittoresk uitzicht. 
Uitgebreide privégesprekken houden aan de telefoon

Iedereen heeft wel zo’n vriendin die ervan smult om roddels te verspreiden en met jou te delen. Heerlijk vind je het, maar wanneer Kletsgrage Kia je belt om even lekker te bespreken hoe slecht haar scharrel dit weekend presteerde, hang je toch liever op. Je collega’s hoeven dat gewoon niet te horen. Het schaamrood staat je al op de kaken als je eraan denkt!
 
In je neus peuteren
We zijn allemaal mens en hebben gewoon weleens jeuk in onze neus. Heel normaal, je hebt toch ook weleens jeuk aan je arm? Helaas zit er toch wel een verschil tussen neuspeuteren en armkrabben. Het ene wordt niet als vreemd  beschouwd, het ander helaas wel. Thuis vis je dat snotje dat je dwarszit zo uit je neus (met een tissue dan), maar op je werk durf je toch niet echt uitgebreid op de schattocht te gaan.

Uitgebreid zoenen wanneer je lover je afzet

Je fiets is kapot, het regent of de OV-dienstregeling loopt weer eens in de soep. Soms is het handig als je vriend je even een lift geeft naar je werk. Of soms wil hij gewoon eens zien waar je werkt. Handjes schudden met collega’s is geen probleem. Maar dat afscheid nemen van je lover wanneer jij toch echt aan het werk moet, is wel een dingetje. Uitgebreid zoenen doe je namelijk niet. Je collega’s hoeven jullie tonggeworstel niet te aanschouwen. 
Facebooken

Voor je werk heb je vaak een computer nodig. En tegenwoordig is internet minstens zo essentieel. Even snel inloggen om je Facebook-tijdlijn te checken kan dan ook heel verleidelijk zijn. Alleen ben je veel te bang dat je baas opeens achter je staat wanneer je de baldadige sexy selfie van ex-klasgenoot aan het bewonderen bent.
 
Je collega de liefde verklaren
Er zijn best wel wat liefdeshalen te vinden waarbij het allemaal begon op het werk. Collega 1 vond collega 2 leuk. Collega 1 verklaarde zijn liefde. Collega 2 vond dat maar wat romantisch en opeens hadden collega 1 en 2 de huwelijkskaarten al bij de drukker liggen. Heel romantisch, maar jij durft de liefde voor je ene collega echt niet te verklaren. Hij zal maar 'nee' zeggen en het ook nog eens aan al z’n andere collega’s (dus ook jouw collega’s) vertellen. Tenenkrommend!
 
Wat durf jij niet te doen wanneer je op je werk bent?