Dit kun je óók doen op tweede kerstdag

Lifestyle door Mariëlle
Weg met je onesie! Deze tweede kerstdag ga jij shinen als een topper! Tweede kerstdag klinkt misschien wel als een luie dag, maar geloof dit: er zijn zoveel leukere dingen die je kunt doen op deze dag. Ga er eens lekker op uit, joh!

Natuurlijk ga je je wekker niet zetten met Kerstmis, dat vragen we ook niet van je. Maar tweede kerstdag is een extra vrije dag die je wel beter kunt besteden dan de hele dag in je bed liggen stinken. Tweede kerstdag is namelijk niet ontstaan om de hele dag in je holletje te liggen. Hoewel, waarom is tweede kerstdag eigenlijk wél ontstaan? Eén van de theorieën luidt dat het christendom meerdere feestdagen wilde rondom belangrijke christelijke feestdagen om duidelijk te maken hoe belangrijk die dagen zijn. En zo heeft Kerstmis een tweede dag gekregen. Na eerste kerstdag heb je je familie wel weer gezien, dus wat ga je doen op tweede kerstdag?


Winkelcentra
Steeds meer winkelcentra gooien op tweede kerstdag hun deuren open. Zelfs veel supermarkten zijn gewoon open, dus ja, waarom ga je niet lekker winkelen? Heel druk zal het niet zijn.

Ikea
Op tweede kerstdag is Ikea gewoon open. Ontbijt ter plekke en onderzoek de hele winkel. Want daar heb je op deze dag alle tijd voor.

Spelletjes
Raap je hele familie nogmaals bij elkaar om ouderwetse of nieuwerwetse spelletjes te spelen.


Schaatsen
Bind je ijzers onder en scheur over het gladde ijs. Outdoor gaat dit jaar waarschijnlijk niet meer gebeuren, maar Nederland heeft heel veel mooie ijsbanen die je toch een beetje het gevoel geven alsof je in het wild schaatst. Bij het Spoorwegmuseum in Utrecht heb je ook een hele mooie schaatsbaan. En wat voelt nou kerstiger dan schaatsen? Niks.

Bezoek een kerk
Een random kerk bezoeken om het kerstgevoel weer een beetje aan te wakkeren is geen slecht idee. Met de kerstdagen is er vaak veel te doen in verschillende kerken (ook heel leuk voor kinderen) en hebben ze vaak de meest geweldige kerststallen en andere kerstversieringen. Heel erg de moeite waard.

Bioscoop
Als je echt even totaal aan de feestdrukte wilt ontsnappen en gewoon even wilt vergeten dat het Kerstmis is, dan pak je toch een bioscoopje? Als er een plek is waar je weinig van Kerstmis terugziet, dan is het wel de bioscoop. Maar dan moet je natuurlijk niet naar één of andere kerstfilm gaan.


Uitgaan
Zoveel mensen gaan met Kerstmis terug naar hun oudelijk huis. En wat doe je dan? Je vrienden van vroeger meeten in de plaatselijke kroeg en doen alsof je weer 13 bent. Grijp elke kans om iemand te zoenen aan door ze alvast een gelukkig Nieuwjaar te wensen. It’s like that, and that’s the way it is.

Sauna
Heb je iets te diep in de glazen van het vorige punt gekeken? Dan is de sauna een goed idee. Dat klinkt heel romantisch - en dat is het natuurlijk ook - maar het is ook een prima manier om alle afvalstoffen van de voorgaande dag uit je lijf te stomen.

Ga niet uit eten
We zouden je niet afraden om uit eten te gaan als we daar geen gegronde redenen voor zouden hebben. 1) Het is geen doen, want alles zit ramvol. 2) Meestal heb je maar weinig keuze, want de kerstmenu’s zijn dan in overvloed. 3) Je betaalt veel.

Filmmarathon
Oké, vooruit. Misschien is het echt wel best heel erg fantastisch om de hele dag je Netflix-verslaving bij te werken. Die heeft namelijk een behoorlijke deuk opgelopen met al die feestdagen, dinertjes, borrels en andere belangrijke zaken.

Wat zijn jouw plannen voor tweede kerstdag?