Dingen die je (weer) kunt doen wanneer je relatie net is beëindigd

Single & daten door Sabine

Doei vriend, doei relatie, doei verdriet. Single zijn kan een hele omschakeling zijn. Misschien ben je helemaal niet blij met de breuk, maar vrijgezel zijn heeft echt voordelen. Deze dingen kun je bijvoorbeeld weer doen!

 
Ja, je hebt niemand om mee te spoonen in bed, krijgt niet zomaar meer een kus op je voorhoofd, ontvangt opeens een stuk minder berichtjes en je hebt opeens veel meer vrije tijd. Het is allemaal heel erg wennen, maar vooral je tijd opnieuw verdelen is lastig. Maar hé, deze dingen kun je weer doen nu je single bent!
 
Flirten
Toen je nog gebonden was, zag je ook echt weleens een leuke jongen tijdens het uitgaan, maar meer dan een zuinig glimlachje kon er toen bij jou niet vanaf. Je had een vriend en je wilde andere knappe heren niet de indruk geven dat je vrijgezel was. Maar nu je weer een single lady bent, kun je erop los flirten!


 
Solliciteren op een baan in het buitenland

We weten allemaal dat je vaak maar een kleine kans op een baan hebt wanneer je solliciteert. De kansen wordt nog kleiner wanneer het een baan in het buitenland betreft. Maar nu je single bent, kun je gewoon een kansje wagen. Als je nog gebonden was, zou je het éérst moeten overleggen met je vriend en zouden er verhitte discussies op kunnen volgen terwijl je niet eens weet of je überhaupt op sollicitatiegesprek mag komen. Carrièreveranderingen zijn gewoon zo veel makkelijker als je alleen keuzes kunt maken.  

Reizen

Je had vaak een drie kantjes lang plan van aanpak nodig als je een reisje wilde plannen met je lover. Het moest uitkomen met jouw werk en met dat van hem. Het moest een bestemming zijn waar jullie het beiden mee eens waren en tegen de tijd dat jullie er eindelijk over uit waren, had je eigenlijk al geen zin meer. Nu kun je lekker impulsief een paar vakantiedagen opnemen en naar een land van jouw keuze reizen. Heerlijk!
 
Onenightstands
Je moet je niet meteen storten op een nieuwe relatie, maar jij bent ook gewoon mens en er is best een kansje dat je bepaalde lichamelijke aandacht mist. Wat je daarmee doet, moet je zelf weten. Je kunt met je vibo aan de slag, maar het is ook helemaal niet erg om een knap exemplaar uit de kroeg mee naar je slaapkamer te slepen. Je bent vrijgezel en er is niets mis mee om een keertje casual seks te hebben.


 
Dingen aan je uiterlijk veranderen
Hij vond het je slechtste idee ooit toen je hem vertelde dat je erover dacht een piercing of tatoeage te nemen of zelfs om een pony te laten knippen. Nu jullie er een punt achter hebben gezet kun je het wél doen. Verf je haar eindelijk in die rode kleur of laat je navel piercen. Het is nu helemaal aan jou!
 
Jezelf herontdekken

Voorheen kon je al die new me-spreuken op Instagram echt niet hebben en vond je het maar een overdreven fenomeen voor huisvrouwen die op hun vijftigste levensjaar nog een keer een scheiding aanvragen. Maar nu je vrijgezel bent, merk je dat je jezelf ook echt wilt herontdekken en dat het zelfs wel een beetje nodig is. Je was zo versmolten met je vriend dat je soms je eigen voorkeuren vergat.  
 
Verhuizen

Je wilde eigenlijk nooit in dat gehucht wonen, maar je vriend stond erop dat jullie naar de plek verhuisden waar hij ooit opgroeide. Zat je daar in the middle of nowhere. Nu kun je verkassen wanneer je wilt en waar je maar naartoe wilt.Daten

Er zijn zoveel leuke soorten dates. Daten in het donker, daten met onbekenden, speeddaten, Tinderdaten. Man man, keuze zat! Je kunt weer lekker aan het daten slaan. Niet omdat je per se een nieuwe vent aan de haak wilt slaan, maar omdat het gewoon een hele beleving is!

Welke dingen doe jij weer nu je vrijgezel bent?