Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Tekenen dat je je kat/hond behandelt alsof het je kind is


Je hebt hondenmensen en je hebt kattenmensen. Maar of je nu team hond of team kat bent, een ding hebben deze mensen gemeen: ze behandelen hun huisdier allebei alsof het kun kind is. En dat uit zich zo.

Dat je van je hond of kat houdt, is niets om je voor te schamen. Logisch toch ook? Dat beestje is er altijd als je thuiskomt en begroet je vol enthousiasme. Ze zijn vaak blijer om je te zien dan je boyfriend. Dus je wilt graag wat extra’s doen voor je ‘kind’. Je weet dat je je hond of kat behandelt alsof hij/zij een kind is als je…
 
… Een hoog stemmetje opzet wanneer je tegen je huisdier praat.
 
… Je duizenden foto’s van je harige vriendje op je telefoon hebt staan en daarmee je Facebook-vrienden en Instagram-volgers stalkt. Ze moeten natuurlijk wel zien hoe schattig Minoes je aankeek toen je een speelgoedmuis voor haar gezichtje hield of hoe Rex aan het schooien was toen genoot van je bammetje met kaas.


 
… Cadeautjes koopt wanneer je huisdier jarig is.
 
… En een taartje bakt dat geschikt is voor je lieveling.
 
… Je huisdier hebt geleerd hoe cadeautjes uitgepakt moeten worden. 
 
… Over cadeautjes gesproken. Je huisdier doet ook gewoon mee met lootjes trekken tijdens Sinterklaas (soort van dan, jij koopt een cadeautje). En met Kerstmis ligt er ook een pakje onder de boom voor Bruno of Miep. Met Pasen en Valentijnsdag krijgt je liefje trouwens ook een presentje.
 
… Op tijd naar huis wilt, want Bella is alleen thuis. Dat ze nog maar een uurtje alleen zit, maakt niet uit. Ze is alleen. En ze is nog maar acht. Hállo.

 
… Op feestjes foto’s en filmpjes laat zien waarop je huisdier kunstjes doet. Of juist totaal niet luistert, maar wat er wel schattig uitziet.
 
… Met andere dierenmama’s dilemma’s bespreekt. ‘Gooit jouw huisdier haar drinkbak ook altijd om als ze vers water wil?’ ‘Breek me de bek niet open. Ze sleept ook haar hele bak door het huis als ze honger heeft.’
 
… Jezelf mama noemt wanneer je tegen je huisdier praat. ‘Mama gaat nu heel even naar de supermarkt. Mama is zo terug, beloofd. En papa komt ook zo thuis.’
 
… Je begint altijd over je huisdier wanneer een of andere moeke of haar kind aan het mekkeren is.
 
… Serieus een keer hebt geprobeerd je huisdier ‘mama’ te laten zeggen of ‘Ik hou van je’, zoals sommige Youtube-dierensterren wel kunnen.
 
… Elke dag een paar keer belt met de dierenbabysitter wanneer je op vakantie bent om te checken of het goed gaat met Kitty of Bello. Je moet natuurlijk wel weten of de brokjes worden opgegeten.


 
… Je dier uitgebreid afdroogt wanneer hij of zij buiten in de regen heeft gespeeld. Ze zouden maar ziek worden. Dat het immuunsysteem van een dier iets anders in elkaar zit dan die van een mens zal je aan je kont roesten. 

... Je outfitjes en speciale halsbandjes hebt voor feestelijke gelegenheden. 

... Je huisdier voor het slapengaan altijd even goede nacht wilt wensen. 

Waaruit blijkt dat jij je hond/kat behandelt als kind?