Waarom dronken zijn serieus overrated is

Lifestyle door Anniek
Je vriendinnen kijken je best een beetje gek aan als je zegt dat je er niet zoveel voor voelt om bezopen te worden. Maar je vindt er nu eenmaal geen zak aan om dronken te zijn. Dit is waarom het helemaal niet zo geweldig is.
 
Jij vindt het prima om op zaterdagavond een drankje te doen in de stad, maar om zo dronken als een toeter te worden gaat je iets te ver. Je kunt er niets aan doen, je ziet er gewoon absoluut de lol niet van in. Dit is waarom dronken zijn helemaal niet zo geweldig is als iedereen beweert:


 
1. Je verliest alle controle. Na een paar wijntjes lijk je steeds minder op een normaal functionerend mens en steeds meer op een opblaasbare luchtdanser die winkeliers voor hun winkel neerzetten. Je armen gaan wild alle kanten op en je wijn klotst links en rechts uit je glas. Niet charmant en na een paar drankjes teveel ook geen fijn gevoel meer.
 
2. Je kunt niet meer helder denken. Het lijkt misschien een heel goed idee om je ex een berichtje te sturen dat je hem mist, maar dat is het dus niet. Net zoals dat het een heel slecht idee is om voor iedereen in de kroeg een rondje te betalen of om je telefoon onbewaakt op de bar te laten liggen. Allemaal dingen waar je de volgende dag sowieso spijt van gaat krijgen.
 
3. Mensen zetten zichzelf ronduit voor paal. Op de bar klimmen en je shirt omlaag trekken om je nieuwe beha te showen is gewoon gênant en je mag hopen dat je vriendinnen nog nuchter genoeg zijn om je er bij je haren vanaf te sleuren. Helaas is dit niet altijd het geval en duiken er de volgende dag pijnlijke foto's op op Facebook. Volgend weekend toch maar aan de cola?
 
4. Je hebt er de volgende dag ongelooflijk veel spijt van. Niet alleen omdat je dus wordt geconfronteerd met al die awkward (en vaak ronduit lelijke) foto's, maar ook zeker door die kater die je een dag lang in zijn greep houdt. Je komt er nu achter dat de binnenkant van het toilet helemaal niet zo mooi is. Een ontdekking die je liever niet had willen doen.


 
5. Het is slecht voor je gezondheid. Het is een beetje een open deur intrappen, maar je lever en hersenen worden er echt niet blij van als je tien biertjes achterover tikt. Het afbreken van één glas alcohol duurt één tot anderhalf uur, dus kun je nagaan hoelang je lichaam er over doet om die tien biertjes te verwerken. Geen pretje.
 
6. Je vermogen om mensen te beoordelen gaat achteruit, waardoor je de volgende dag wakker wordt in de armen van Quasimodo. Maar gisteren zag hij er echt uit als prins Charming, hoor!
 
7. Drama vindt jou altijd als je hebt gedronken. Om een of andere reden barst je in tranen uit als je witte wijn op je broek morst. En die gozer naast je die steeds tegen je aanstoot wil je het liefst ook een klap verkopen. Alcohol maakt je overgevoelig voor externe prikkels en daarom kun je nooit een nachtje rustig stappen. Er gebeurt altijd wel iets.
 
8. Dronken seks is slechte seks. Je wordt niet nat, krijgt last van klotsende drank in je maag of moet de hele tijd naar de wc. Daarnaast heb je geen controle over je ledematen en krijgt je lover hem waarschijnlijk niet eens omhoog. Het hele gebeuren is gewoon ellendig.


 
9. Het is duur. Een wijntje kost al snel drie euro en laten we maar niet beginnen over de mixdrankjes. In no time ben je blut en dat geld had je eigenlijk moeten besteden aan boodschappen of de onbetaalde rekeningen die nog steeds op je deurmat liggen. So not worth it.
 
10. Je hebt geen controle meer over je blaas. Als je eenmaal naar de wc bent geweest, is er geen weg meer terug. Om de tien minuten slof je weer richting het toilet om je blaas te legen, want op een of andere manier kun je niet meer dan twee drankjes in je lichaam houden.
 
Ben jij vaak dronken?