Liefde / Relaties
Relaties

De leukste dingen om te doen als je geen Valentijnsdag viert


Valentijnsdag? Bah, niet voor jou. Je hoeft je niet zo nodig de hele dag vast te plakken aan een gozer. Jij gaat gewoon hele andere, leuke dingen doen. Wij zetten de leukste dingen op een rijtje als Valentijnsdag niet jouw ding is.
 
Misschien ben je single of vinden jij en je lover Valentijnsdag allebei wel onzin. Wat je er ook van vindt, op 14 februari zijn er heus wel meer dingen te doen dan de hele dag in bed te liggen rollebollen. Dingen als...


 
... Naar de film gaan. Er draaien een hoop leuke films in de bioscoop, dus je kunt gewoon in een donker theater gaan zitten. Je hoeft je niet op te doffen en ook niet te praten. Ideaal!
 
... Schaatsen. Het is inmiddels al wat kouder in ons kikkerlandje en dat betekent dat je de ijzers weer onder mag binden. Lekker de schaatsbaan op en rondjes sjezen. Waarschijnlijk moet je wel een hoop verliefde stelletjes ontwijken, maar dat is dan maar zo.
 
... Girls night in. Ja, geen night out, maar een night in! Zoek al je favoriete films op op Netflix en sla zakken popcorn en chips in. Ga met al je vriendinnen - of alleen, als je dat liever doet - voor de buis hangen en luier de avond weg. Heerlijk!
 
... Feestjes geven of bezoeken. Ben jij niet de enige die geen romantische plannen heeft op Valentijnsdag? Spreek dan met vriendinnen af om een feest te geven of om er eentje te bezoeken. Valentijnsdag valt dit jaar op zondag, dus je kunt natuurlijk ook feesten op zaterdagavond en je zondag brak doorbrengen in bed.


 
... Winkelen. Ga de stad in voor nieuwe kleren of breng een bezoekje aan IKEA als je nog meubels zoekt voor je huis. Je kunt de hele dag in de winkels rondhangen, dus doe er je voordeel mee. En als je een vriend hebt die ook niet van Valentijnsdag houdt, wil hij misschien wel mee om al je tassen te sjouwen. Moet je hem natuurlijk wel even lief aankijken.
 
... Bakken. Je hebt dit jaar de hele dag de tijd om de lekkerste creaties te maken. Brownies, taarten of cupcakes; ga helemaal los in de keuken. Versier ze en geef ze weg of eet ze zelf op. De keuze is aan jou!
 
... Sporten. Met een beetje geluk is de sportschool leeg en hoef je niet bij elk apparaat te wachten. Werk jezelf in het zweet en wie weet spot je nog wel een snoepje dat je na afloop mee naar huis kunt nemen.
 
... Wandelen/fietsen. Ga een frisse neus halen als het niet regent buiten. Neem je hond mee en ga de bossen in of verken je eigen buurt. Ook nog eens goed voor de calorieverbranding, voor als de sportschool je net een brug te ver is.


 
... Cultuur snuiven. Duik een museum in of ga een dag een andere stad verkennen. Tip: Den Haag, Amsterdam en Utrecht zijn steden waar je makkelijk de hele dag kunt doorbrengen. Breng zeker eens een bezoekje aan deze Nederlandse pareltjes.
 
Welke dingen doe jij op 14 februari?