Een stukje hemel in elk hapje: Nutella-ijs

Eten door Christel
Als je aan Nutella denkt, denk je vaak aan de verrukkelijke hazelnotenpasta die je rijkelijk op je boterham kunt smeren. Je weet wel, zodat je Nutella met brood hebt. Maar wist je dat het ook heerlijk is om het bruine goud om te toveren tot Nutella-ijs?

 
We love Nutella! Als je ons ergens blij mee kunt maken, is het wel met een XXL-pot Nutella. En ook voor een goede bak ijs mag je ons ’s nachts wakker maken. Een combinatie van ijs en Nutella kan dan alleen nog maar hemels zijn. Comfort Snacks stelde dit fantastische recept samen en we vertellen je: het is het proberen waard!



 

Wat heb je nodig:
  • 1 ei
  • 25 gram suiker
  • 200 gram Nutella
  • 250 milliliter slagroom
  • 100 milliliter gecondenseerde melk
  • 50 gram cacao
  • 70 gram witte chocolade chips
  • Vanille-extract
 
Dit moet je doen:

  1. Voeg het ei en suiker in een kom en klop het boven heet water tot het mengsel lichtgeel is van kleur. Hierna kun je een scheutje vanille-extract toevoegen.
  2. Schenk de gecondenseerde melk en slagroom in een aparte kom en klop het stijf.
  3. Doe de Nutella in een kommetje en verwarm dit ongeveer 25 seconden in de magnetron. Hierna voeg je de Nutella toe aan de slagroom en roer je het geheel weer goed door.
  4. Zeef de cacao boven het Nutella-mengsel en roer opnieuw.
  5. Voeg hierna het eimengsel toe en ook nu mag je het mengsel weer roeren.
  6. De chocolade chips kunnen als laatste ook toegevoegd worden. Schenk je Nutella-ijsmengsel in een bak en plaats deze in de diepvries. Door gecondenseerde melk te gebruiken, hoef je je geen zorgen te maken om ijskristallen. 
  7. Laat het ijs minimaal vier uur in de vriezer staan.
  8. Serveer het ijs! Bijvoorbeeld met aardbeien en slagroom!

Eet smakelijk!