Welke kleding past bij welk figuur?

Mode & trends door Mariëlle
Het is elke ochtend weer dezelfde ramp als je voor de spiegel staat. Je graait wat door je kledingkast om het beste setje voor jouw lijf bij elkaar te rapen. Dat is nogal een opgave want welke kleding past nou bij jouw figuur?

Het begint allemaal bij de vraag: 'welk figuur heb je nou eigenlijk?' En dan volgt de rest: welke kleding staat eigenlijk bij jouw figuur. Weer zo'n probleem waar mannen geen last van hebben, mannen hebben echt een makkelijker leven! Je kunt niet zomaar alles wat een trend is dragen bij elk figuur, hoe jammer dat ook is. Maar hopelijk kunnen we je ochtendroutine wat makkelijker maken.


Wat draag je met een appelfiguur?

Een appelfiguur herken je aan de ronde, appelvormige romp met slanke, vaak rechte ledematen.
Do's: om je figuur zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen kun je kiezen voor een jurk waarbij de taille van de jurk vlak onder de borsten zit. Hierdoor wordt er taille gecreëerd. Je kunt bijvoorbeeld ook voor een pantalon kiezen die bij de bovenbenen wat wijder zit en aan de onderkant wat smaller toe loopt. Hierdoor lijken je benen wat gevormder.
Dont's: kleding waarbij de taille net boven je heupen ligt. Het appelfiguur wordt gekenmerkt door weinig tot geen taille boven de heupen en dat zou je dan accentueren.


Wat draag je met een peerfiguur?

Bij mensen met een peerfiguur is de bovenkant van de romp wat smaller en hoe dichter je bij de kont komt, hoe breder de romp wordt. Kort samengevat: smalle schouder, kleine borsten en brede heupen. Pluspunt: rondom je taille ben je vaak smal dus probeer daar de nadruk op te leggen.
Do's: bij een peerfiguur is het dus juist slim om jurkjes te dragen die getailleerd zijn ter hoogte van de buik. Ook een flared jeans laat je figuur mooi slank uitkomen.
Dont's: strakke onderkleding, want hiermee accentueer juist je brede zone.


Wat draag je met een zandloperfiguur?

Je weet hoe een zandloper eruit ziet, kun je jouw lichaam precies uittekenen in een zandloper? Dan heb je een zandloperfiguur, you lucky girl! Jouw moeder heeft je gewoon op de wereld gezet met het meest gewilde figuur. Dat hele zandloperfiguur is jouw pronkstuk. Leg daar de nadruk op.
Do's: door je taille te accentueren komt je zandloperfiguur nog beter uit. Een strakke broek en een goed paar hakken kun je prima hebben. Maar eigenlijk kun je heel veel hebben.
Dont's: euh... sja... een echte keiharde don't is er eigenlijk niet.


Wat draag je met een rechthoekfiguur?

Met een rechthoekfiguur is je figuur is dus recht. Je hebt weinig rondingen maar daar tegenover staat dat je veel kunt hebben qua kleding.
Do's: een flared jeans zal jouw figuur ineens een stuk meer body geven. Creëer taille met bijvoorbeeld een kort jasje waar duidelijk taille in verwerk zit en die net iets over de heupen valt. In tegenstelling tot veel anderen zullen drukke prints jouw figuur meer vorm geven.
Dont's: verticale strepen en oversized, rechte jasjes doen je figuur geen goed. Hierdoor lijk je nog rechter.

Wat voor een figuur heb jij?