10 originele date-ideeën

Single & daten door Kim
Iedere keer weer gaan jullie naar de film of doen jullie een drankje in het café. Tijd om eens wat anders te gaan doen! Wij hebben 10 originele ideeën om jullie date een beetje op te vrolijken. Eerste date? Ook daar hebben wij tips voor!

Hebben jullie eindelijk weer tijd voor elkaar, eindig je toch weer in een restaurant. Ben je klaar met die standaard dates? Wij hebben 10 tips om jullie avondje samen compleet om te gooien. Zijn jouw eerste dates altijd in sollicitatiehouding tijdens een kop koffie? Wij hebben de oplossing!


 
1. Spelletjesavond
Pak je spelletjes maar van zolder en open een lekkere fles wijn. Saai? Welnee... Voor een eerste date is dit ook echt een leuk idee, awkward silence? Echt niet! Het melige van de spelletjes zorgt voor een ontspannen en gezellige sfeer. En daarna kun je misschien ook nog een ander 'spelletje' doen. 
 
2. Verhalen vertellen
Blijf eens een keer een avond gewoon lekker thuis. Maak het thuis gezellig en vertel elkaar over je leven of als je al een relatie hebt, haal dan leuke herinneringen naar boven. Grappige momenten, de eerste date en andere lieve momenten. Een echte aanrader! En het is ook nog eens prima voorspel. Misschien een beetje raar om dit als eerste date te doen, ‘goh, weet je nog dat ik mij 5 minuten geleden voorstelde’. No go.
 
3. Ontbijtje
Ga gezellig samen ontbijten in een koffiehuisje. Als het op romantiek aankomt, is dit toch wel echt een dikke 8. Daarnaast is het ook veel goedkoper dan uiteten. Eerste date? JA! Het duurt niet heel lang, dus je zit geen uren aan die vreselijke small talk vast. Het onvermijdelijke wanneer je uiteten gaat. Probeer wel naast elkaar te zitten, niet tegenover elkaar. Naast elkaar zorgt voor een informelere houding, in plaats van de standaard ‘datehouding'. 
 
4. Samen sporten
Ga een ochtendje samen hardlopen, krachtoefeningen in het speeltuintje op de hoek. Of gewoon samen naar de sportschool. Niet constant praten, dat is toch al onmogelijk wanneer je loopt te squatten alsof je leven er vanaf hangt. Maar gewoon van elkaars gezelschap genieten. Kan leuk zijn voor een eerste date, maar onthou wel dat niemand een miss perfect is als ze sport.
 
5. Dierentuin
Ga een dagje naar de dierentuin! Samen gieren van het lachen met de apen of chillen met de luipaarden. Iets heel anders dan je normaal zou doen, maar het kan leiden tot de leukste momenten! 100% eerste datewaardig. Als je geen gespreksstof meer hebt, kun je gewoon over de dieren praten! Hoe handig is dat? Verhalen uitwisselen over vorige keren in de dierentuin, je kunt bij ieder dier wel iets bedenken!
 
6. Samen koken
Ga samen in de keuken een gerecht in elkaar flansen. Neem er wat drinken bij en breng je avond door tussen de etensresten en sappige verhalen. Nogmaals prima voorspel trouwens! Eerste date is misschien niet heel handig, eten koken duurt vrij lang. Voor een eerste date kun je het beste een uurtje tot anderhalf uittrekken. 
 
7. Hobby’s
Leer hem koken, leer haar drummen. In een relatie is het belangrijk om interesse te delen. Dus besteed wat aandacht aan elkaars hobby’s. Zo heb je een gezellige en ook nog eens leerzame avond! Misschien een beetje te snel voor een eerste date. Leer elkaar eerst maar eens oppervlakkig kennen.

 
8. Wandelen
Wandelen door de buurt. Maar doe niet aan snelwandelen en draag absoluut geen wandelschoenen. Wandelschoenen zijn al een libidokiller sinds het begin van tijd, dus trek gewoon een paar gympen aan en loop een relaxt rondje. Voor een eerste date is wandelen perfect! Kun je ondertussen praten over jezelf, maar ook over dingen die je tegenkomt. Gespreksstof is de sleutel tot een goede date! En als hij een beetje kan zoenen, is dat ook niet vervelend.
 
9. Musea
Geinen met Van Gogh, mopperen over Mondriaan. Musea hoeft niet zo saai te zijn als je denkt, poseer met beelden of verbaas je over de simpele schilderijen die er soms hangen. Misschien besluiten jullie wel om zelf een meesterwerk te maken. Datewaardig? Ja, net zoals bij de dierentuin kunnen jullie gewoon rondlopen en een beetje praten. Geen zware onderwerpen, gewoon gezellig schilderijen afkraken! 
 
10. Wijnproeven
Wat dacht je van een avondje naar een wijnproeverij? Gratis samen drinken. Iets compleet anders dan normaal, dat maakt het vaak aantrekkelijk. Eerste date? Jazeker! Gezellig samen aangeschoten praten, er is geen betere manier om het ijs te breken!
 
Wat lijkt jou leuk om op een date te doen?