Een nieuwe vorm van daten: geur daten

Lifestyle door Sascha
Blind daten, speed daten, online daten of dark daten. Duidelijk is dat er talloze manieren van daten zijn. En het blijft maar doorgaan met het uitvinden van nieuwe manieren om te daten, zo blijkt maar weer. Geur daten it is!

 
Op het gebied van daten kan het niet gek genoeg. En voor velen zijn opmerkelijke, nieuwe manieren van daten altijd welkom! Niet alleen je ogen bepalen of je iemand op het eerste gezicht aantrekkelijk vindt, want ook de geur bepaald een hoop. Daarom is er nu iets nieuws bedacht, namelijk daten op basis van je lichaamsgeur.


Smelly, smelly

Het geur daten is ontwikkeld door Useless Press en zij denken dat het óf een regelrechte hit zal worden óf een regelrechte flop. Máár, het is het proberen waard! Volgens Marie Claire wordt het geur daten deze week voor het eerst gelanceerd in New York en de eerste singles die zich hebben aangemeld laten de hormonen rustig hun werk doen. Maar don’t worry, denk nou niet meteen dat je aan iemands oksels of voeten moet gaan ruiken, want deze vorm van daten gaat heel anders in zijn werk.
 
Geur vastleggen
Nadat je je hebt aangemeld op de app en het inschrijfgeld hebt betaald, zul je binnen een paar dagen een gloednieuw t-shirt thuisgestuurd krijgen. Dit t-shirt zul je vervolgens drie dagen lang dragen en zal uiteindelijk jouw persoonlijke leefgewoonten weerspiegelen in de vorm van geuren.

No deo’s aloud

Deodorant of parfum is verboden terrein, want dit beïnvloedt je natuurlijke lichaamsgeur. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Geuren van bijvoorbeeld het koken of een sigaret, die zijn dan weer wel toegestaan (deze weerspiegelen je persoonlijke leefgewoonten). Maar pssst, áls je rookt, stel dit dan even drie daagjes uit. Als je toekomstige lover een t-shirt thuis ontvangt die ruikt naar een kettingroker, is hij er snel klaar mee. Waarschijnlijk. Tenzij hij nu eindelijk zijn rook-soulmate heeft gevonden.
 
Geur versturen
Na drie dagen stuur je het t-shirt weer terug naar het bedrijf en op hun beurt sturen zij jou weer 10 geurmonsters van 10 verschillende potentiële huwelijkskandidaten (hopen we) terug. Het is de bedoeling dat je aan alle 10 de t-shirts ruikt en de geuren ondervindt. Uiteindelijk maak je een keuze, zal het bedrijf deze vergelden en worden er telefoonnummers uitgewisseld. Ook dit gaat weer via het bedrijf.
 
Wat vind jij van deze nieuwe vorm van daten?