Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Waarom jij je ontbijtje nooit mag overslaan

Lekker rustig de ochtend beginnen. Tenminste, dat was in eerste instantie het plan. Helaas gaat alles in de ochtend meer richting het tempo van een slak, dus in the end komt het erop neer dat je je ontbijtje maar weer overslaat.
 
Met in je ene hand een veel te hete kop koffie, in je andere hand je mascara en je sok maar half aan, doe jij je uiterste best om op tijd de deur uit te komen zo vroeg in de ochtend. Maar aan het einde van de rit moet jij alsnog rennen voor de bus alsof je leven er vanaf hangt. Hierdoor wil het ontbijt er nog weleens bij inschieten. Geen ramp zou je denken, fout! Het ontbijt is wel degelijk een super belangrijke start van de dag.


Energie boost
Velen denken dat het overslaan van het ontbijt de gouden sleutel is tot het verliezen van gewicht, maar niets blijkt minder waar. Een goed ontbijt is juist super belangrijk, zorgt voor een boost aan energie en dit is weer cruciaal voor een goed begin van de dag. Dat concludeerden experts van de Britse Universiteit van Bath.
 
Energie en beweging
De onderzoekers hebben in het speciaal gekeken naar volwassenen met overgewicht: degenen die dachten dat ze door het ontbijt over te slaan weleens flink konden afvallen. Deze groep volwassen is verdeeld in twee groepen, namelijk een groep die 700 calorieën moest consumeren voor de klok 11 uur sloeg, en een groep die moest vasten tot in de middag.
 
Verboden je ontbijtje over te slaan
Guess what… De resultaten die boven water kwamen, waren verbazingwekkend. De groep die mocht genieten van een ontbijtje in de morgen, bleek veel actiever te zijn dan de groep die met een lege maag de dag begon. Op een lege maag functioneren bleek nog flink lastig te zijn ook. Dus, wil jij actief, energiek en gezond de dag beginnen, sla een gezond en voedend ontbijtje dan zeker niet over!

Betrap jij jezelf wel eens op het overslaan van je ontbijtje?