Seks & relaties / Relaties
Relaties

Tekenen dat jij en jouw lover een topteam zijn

De vonken die bij jullie oversprongen vormden hartjes boven jullie hoofd. Geen moeilijk gedoe, geen gedraai, jullie horen bij elkaar. Hij vormt de deksel die op jouw pot past. Jullie bewijzen vaak genoeg dat jullie een topteam zijn.

Jullie kónden niet eens hard to get spelen, ook al zou je het willen. Jullie waren veel te verliefd om het onder stoelen of banken te steken. Wat nou als jullie elkaar nooit hadden leren kennen? Dan had niemand die rare dansjes van jou in de keuken gesnapt. Jullie waren dan allebei doodongelukkig geweest.


Jullie hebben nooit ruzie
Niet omdat je met je 'ja en amen' ruzie-ontwijkend gedrag vertoont en jullie daarmee een wig in jullie relatie rammen. Nee joh, ben je mal! Jullie zeggen het meteen als je iets dwars zit. Op een normale manier. Niet in mannen- of vrouwentaal, maar in voor iedereen begrijpbaar Nederlands. Dan heb je de problemen concreet, valt er weinig verkeerd te begrijpen en kunnen de problemen meteen aan hun lurven de wereld uit geslingerd worden. Hatsikidee!

Jullie kibbelen niet over onzin
Jij was al aan het sparen voor die ene mooie bank, maar hij vindt die bank helemaal niet mooi. Die bank die je al jarenlang in je droominterieur had geplaatst. Die bank, die je nu het zo ver is, van hem niet in jouw droomhuis mag zetten? Ook al maakt dat je hele droom kapot, als hij het niet mooi vindt, vindt hij het niet mooi. Zo simpel is dat. Over smaak valt niet te twisten. Ga hem dan ook vooral niet met een serenade te lijf. Hoe zou jij het vinden als je een groot deel van jullie samenwonende leven tegen een bank moet aankijken die je foeilelijk vindt. Als jij bij het bericht dat hij jouw droombank lelijk vindt je schouders ophaalt en op zoek gaat naar een andere bank, dan neem je zijn mening serieus. Als hij dan een keer met een spelcomputer komt aanzetten die jij met geen mogelijkheid bij jullie interieur kunt matchen, zal hij jouw mening ook sneller accepteren.

Je respecteert elkaar in alles
Af en toe moet je denken: 'let it go'. Als perfect had bestaan was hij het ongewijfeld geweest. Maar perfectie bestaat niet, en hij heeft ook weleens een offday. Ja joehoe, jij bent ook weleens ongesteld. Elke maand om precies te zijn (als het zo gaat zoals sadist moeder natuur het bedoeld heeft dan). En dan moet hij jou ook maar lekker in je waarde laten en met een reep Tony Chocolonely Seasalt Caramel op de proppen komen. En jij bent echt een topwijf als je hem een massage geeft in plaats van een snauw als hij een keertje de duiven van het dak scheldt door zijn off day.


Je kunt bij elkaar helemaal jezelf zijn en meer
Als jij op het toilet uit volle borst Hakuna Matata zingt op de beat van het trompetgeschal van jouw achterwerk, zal hij je eerder aanvullen met een tweede stem dan je tegenwerken terwijl jij zo lekker in je element zit.

Jullie vinden jezelf het leukste stel dat je kent
Vooruit, jullie beste vrienden zijn samen met jullie het leukste stel dat jullie kennen. En je zwager en schoonzusje zijn ook een match made in heaven. Of wacht: nee, nee, jij en je vriend zijn echt zóveel leuker samen. Dat vinden jullie gewoon zonder ook maar een klein beetje schaamte. Je ziet hen bijvoorbeeld nooit wedstrijdjes boeren houden inclusief cijferbeoordelingen. Zouden zij weleens limbodansend onder de tafel door kruipen? En wedden dat zij nooit een tweepersoons cocktailparty houden. Nee, jij vindt jou en je vriend echt het allerleukste stel dat er bestaat. Ook na heel lang nadenken kun je niemand bedenken die ook maar in de buurt komt. Damn, wat een toppertje en Breezer ananas in één heb je toch aan de haak geslagen.

Jullie taakverdeling in het huishouden gaat vanzelf
Jij vindt geen reet aan het doen van de afwas en hij heeft de genen van zijn moeder als het om koken gaat, niet te doen. Dan is een taakverdeling toch zo gemaakt? Hij vindt het dan weer vreselijk om de douche en de plee te boenen, terwijl jij dat in een poep en een scheet gefixt hebt. Laat hem maar lekker die druipende vuilniszakken aan de straat zetten. Dat vuil kan hem echt niks schelen. Doe jij de kattenbak, haalt hij een stofzuigertje door de kamer. Tover jij met een natte doek het stof weg, laat hij het glaswerk in de glascontainer verdwijnen. Top toch?

Ben jij ook zo'n topteam met jouw lover?