Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Whatsapp irritaties die we allemaal wel herkennen


‘Ben je boos? Aangezien je al twee minuten niet gereageerd hebt…’ Please no. Whatsapp heeft grote voordelen, maar helaas ook zeer grote nadelen. Een Whatsapp-pauze inlassen voor een half uurtje is not done. Boze berichten gegarandeerd.
 
Aan de ene kant zouden we een ode kunnen brengen aan Whatsapp, maar aan de andere kunnen we door Whatsapp onze telefoon ook wel eens flink door het raam willen smijten. Oke. Whatsapp is handy, maar desondanks hebben wij alsnog 12 whatsapp irritaties gevonden.


1. Geduld is een schone zaak
Toen er nog de tijd van sms'en bestond, was dit irritatiepunt niet eens aan de orde. Het maakte niks uit als je vijf uur later pas een berichtje terugkreeg. Nou. Nu maakt dat dus wel degelijk uit. Meteen reageren is een must, anders: bitch fight.
 
2. Groepsgespreken
Wakker worden, op je telefoon kijken en 300 gemiste berichten in de wacht hebben staan. Zo wil niemand wakker worden… Voordat je alles hebt bijgelezen ben je anderhalf uur verder, heb je van alles gemist en is er minstens drie keer gevraagd of je nog wel leeft.
 
3. Multitasking
Sommige, met name vrouwen, zijn meesters in multitasken. Maar sommige dus echt absoluut niet. Luisteren en whatsappen tegelijk, doe maar niet. Fietsen en whatsappen tegelijk, doe ook maar niet. Autorijden, make-up opdoen en whatsappen tegelijk, doe al helemaal maar niet.
 

4. Smiley terror
Iemand die zich geroepen voelt om achter iedere zin minstens vijftien smileys te plakken zodat hun berichten goed tot zijn recht komen. Maar weetje, zonder al die smileys komt jouw bericht ook echt wel tot zijn recht. Echt waar.
 
5. Aan het typen…
Vooral een heel herkenbaar puntje bij moeders (en vaders). Of gewoon: ouders. Je stuurt een ‘Hoi mam, hoe gaat het?’ en vervolgens blijft er minstens een half uur ‘Aan het typen…’ op je scherm staan. 1, 2, 3, 4 komt er nog wat van?
 
6. ‘OK’
Nee. Gewoon niet ‘okken’. Dat is een eeuwige dooddoener.
 

7. Sorry, niet gezien
Vijf uur later… ‘Oh ik had je berichtje niet gezien, sorry!’ Ehm, right. Negen van de tien keer is dit een straight up lie. Geeft niet, we snappen het wel als je gewoon even niet wil whatsappen, maar deze smoes is toch wel erg voor de hand liggend.
 
8. Vooral niet opnemen
Je ziet dat iemand net online is geweest, of zelfs online is wanneer je belt. Maar vervolgens wordt er niet opgenomen waarna je een uur later een berichtje krijgt met: ‘Oeps, ik zie dat je me gebeld hebt?’. Nee.
 
9. Aandacht erbij AUB!
Je zit lekker te lunchen met een vriendinnetje. Tenminste. Dat was in eerste het plan. Maar puntje bij paaltje zit je tegen een muur aan te lullen, en na een uur heeft ze nog niks meegekregen van jouw sappige verhalen. Niet cool.
 

10. Pauze inlassen
Whatsapp is iets waar je niet altijd zin in hebt, en daarom is een pauze inlassen helemaal niet erg. Maar sommige nemen pauzes van anderhalve week, en dat is dan wel weer zeer irritant. Antwoorden AUB!
 
11. Ben je boos?
Zo’n pauzetje nemen van Whatsapp, dat doet iedereen wel eens. Maar hoe irritant is het dan als je na een half uurtje niet te hebben gereageerd, de vraag krijgt of je boos bent. Of er misschien een boze reden is dat je eventjes niet antwoord op berichtjes. NEE.
 
12. Interpretatie
Het grootste probleem: hoe verkeerd je een whatsapp berichtje kunt interpreteren. Soms bedoel je iets niet op de manier waarop iemand anders dat opvat en dan blijkt een mugje ineens een mega, dikke, vette olifant te worden.
 
Zijn dit voor jou ook herkenbare Whatsapp irritaties?