Kakken? Op dit moment kun je dat het beste doen!

Lifestyle door Elsemieke

Poepen, een grote boodschap doen, oftewel number two. Het is een noodzakelijk iets dat we allemaal doen. Meerdere keren per dag of maar twee keer per week. Dit is hét moment van de dag waarop je het beste die drol ter water kunt laten. 
 
Volgens een studie van het Amerikaanse Baptist Medical Center is de ochtend het beste moment voor een grote boodschap. Niet zo gek dus dat de meeste mensen na het rinkelen van hun wekker binnen 30 minuten naar de badkamer sprinten.
  
 
Er is geen normaal
Volgens de studie gaat het er niet om vaak je het toilet bezoekt voor een number two. Wanneer het op je stoelgang aankomt is er namelijk geen ‘normaal’. Elk lichaam is anders, dus alles tussen de drie keer per dag en twee keer per week wordt gezien als healthy
 
Bruine vriend
Toch is een regelmatige relatie met het kleinste kamertje van het huis natuurlijk wel het beste. De ochtend blijkt hét ideale moment te zijn om je bruine vriend eens goed uit te laten. Dat komt omdat je darmen in je slaap al het voedsel verwerken dat je die dag ervoor hebt gegeten.   
 
Koffie
Ga jij iedere ochtend vrolijk de deur uit zonder dat je een ontlastende verklaring hebt afgegeven? Je kan dan altijd je body aanmoedigen om dit wel te doen. Eet hiervoor veel groenten, fruit en vezels. Ook een paar kopjes koffie per dag laten je elke ochtend van de wekker naar de toiletpot rennen. 
 
Laat jij elke dag je bruine vriend uit?