Kindernamen die echt niet kunnen

Kinderen door Kim
Je kunt het zo gek nog niet bedenken of er is iemand in de wereld met die naam. Wat dacht je van Chardonnay, of Dikshit? Ja inderdaad, die bestaan. Wij hebben kindernamen op een rijtje gezet die echt niet meer kunnen!
 
Soms hoor je de raarste namen voorbij komen. De meeste van deze aparte namen hebben vaak een buitenlandse betekenis, die in het Nederlands een beetje wegvalt door de vaak beschamende uitspraak. Wat dacht je bijvoorbeeld van…
 

…Graadje. En nee, dit is niet alleen een vrouwennaam.

…Eylül. Nee dit is geen grapje, de naam staat in de top 10 mooiste meisjesnamen van Turkije. Onder de Nederlanders met Turkse afkomst is de naam niet enorm populair, maar hij komt wel voor.

…Tyten. Ja leuk, vooral tijdens een avondje stappen. Zo krijg je wel de aandacht. 
 
…Kommer. En kwel, dat dan nog net niet. Maar toch een vrij populaire naam ondanks zijn apartheid. Mensen leiden het soms af van Ontkommer, ook wel Komkommer genoemd. Het betekent ‘redder’. Het verhaal is dat een vrouw niet wilde trouwen en toen een baard liet groeien.

…Moslim. ‘Hoi, hoe heet jij?’ ‘Moslim’ ‘Nee ik vroeg hoe je heette’. Dat dus.

…Aykut. De naam betekent geschenk, maar ik weet niet of je er in Nederland zo blij mee moet zijn. Net zoals Eylül is het een Turkse naam.
 

 
…Sissy. In het Engels betekent het ‘Mietje’. Flatterende naam…

…Jihad. Een naam die niet wordt gewaardeerd in Nederland. In 2004 schrok een man zo van de woede in de media die hij losliet bij het noemen van zijn kind, dat hij de naam veranderde. Maar tot op de dag van vandaag worden er nog kinderen Jihad genoemd.

…Spijker. Met een broertje die splinter heet. Geloof me, het bestaat.
 
…Wijntje. Als je het nu toevallig ook nog is heel lekker vindt, dan past je naam wel prima bij je! Het betekent vriend, nu is wijn eigenlijk ook gewoon je beste vriend. Dus de betekenis klopt wel!

Ken jij nog aparte namen?