Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Van deze dingen worden we in een klap chagrijnig


We lopen allemaal weleens rond met een kop die op onweer staat. Erg gezellig is het niet, maar het hoort toch een beetje bij het leven. Waardoor het komt? Kan van alles zijn, maar met name van deze dingen worden we in een klap chaggo!

Zo nu en dan zijn wij vrouwen echt niet te genieten. Soms kan het met onze hormonen te maken hebben (maar vraag ons nóóit of we ongesteld moeten worden) en soms ligt het gewoon aan andere dingen. Van deze dingen worden we in een klap hartstikke chaggo en wil je met een flinke boog om ons heenlopen. We worden chagrijnig wanneer…

… iemand niet meteen antwoordt wanneer we een jurkje aangetrokken hebben maar diegene wel een minachtend gezicht trekt. Vaak volgt een snauw van onze kant: "Hij staat dus niet mooi!” Gepikeerd rukken we het gordijntje van het pashokje dicht. "Láát maar!"

… we ons kleine teentje stoten.


… we de pil willen doorslikken maar the night before erachter komen dat we dan wel effe naar de drogist hadden moeten gaan voor een nieuwe strip.

… we moeten staan in de trein. Of wanneer de trein helemaal niet komt opdagen. En het ook nog eens koud is. 

… we iets nodig hebben wat helemaal onderop ligt. Tot dan toe valt de chaggomodus nog wel mee. Maar zodra we het heel voorzichtig pakken en álles wat daarbovenop lag naar beneden flikkert en ook nog eens kapot valt, nou, dan hangt er wel weer een donderwolk boven onze kop.

… we ’s nachts wakker worden omdat we naar de wc moeten, maar daarna niet meer in slaap kunnen vallen.

… niemand iets van ons nieuwe kapsel zegt en er dit keer écht iets drastisch is veranderd.

… onze wekker gaat, we niet snappen waarom hij gaat en opeens beseffen dat het helemaal geen zondag is.

… we erachter komen dat ons haar heel raar zit op een foto en niemand van onze vriendinnen er wat van zei omdat zij allemaal wel formidabel op het desbetreffende kiekje stonden.

… we wekenlang hebben gefantaseerd over dat ene jurkje en hij er nog in alle maten is wanneer we ‘m willen kopen, behalve in onze maat!

… onze baas ons een preek geeft die we niet hebben verdiend. Maar hij denkt daar natuurlijk anders over. Pfff.

… we rode wijn knoeien over onze witte blouse terwijl we ons nog zo hadden voorgenomen om heel voorzichtig te doen.

… we heel veel honger hebben.… iemand ons vraagt of we ‘dat shirtje nu wel aan zouden doen’. ZEG DAN METEEN DAT IK VOOR PAAL LOOP! Wij vrouwen zijn dan echt de redelijkheid zelve, dat mag duidelijk zijn.

… de batterij van onze telefoon opeens leeg blijkt te zijn. Wat moeten we nu doen om de tijd te doden?!

Waar word jij altijd instant chaggie van?