Zijn mannen nou echt ontworpen om vreemd te gaan?

Lifestyle door Sascha

Is het puur het verspreiden van zaad? Seks tekort? Vreemdgaan en het beschadigen van het vertrouwen komen vaak voor. Helaas steken veel vrouwen hun hand omhoog bij de vraag of ze zijn bedrogen. Wat is dat toch met die mannen?

 
Vreemdgaan lijkt soms wel de tweede natuur van de mannelijke mens. Zijn ze dan ontworpen om vreemd te gaan? Op die vraag zegt socioloog, seksuoloog en professor Eric Anderson, in een artikel van Huffington Post, volmondig ‘ja’. Velen zeggen ontrouw te zijn in hun relatie, zelfs vaker wel dan niet. Maar waarom is dit toch?

 
Eric Anderson
Anderson denkt dat hij het verlossende antwoord op de vraag heeft of mannen ontworpen zijn om vreemd te gaan. Hij vertelt dat het in hun biologische systeem zit om vals te spelen. Ook vertelt hij dat monogamie niet overal op de wereld een normale verwachting is binnen een relatie.
 
Cheating
De pijn die komt kijken bij vreemdgaan komt omdat valsspelen wordt gezien als iets schadelijks voor het huwelijk, zegt Anderson. Als monogamie niet helemaal op rolletjes loopt binnen een huwelijk, geloven we dat in zo’n situatie de relatie einde verhaal is. Anderson zegt dat dit niet op deze manier zou moeten verlopen, maar hoe dan wel?
 
Alternatieve vormen van relaties
Anderson wil juist relaties op een andere manier bekijken en zegt dat men voor alternatieve vormen van relaties meer open moet durven staan. Denk bijvoorbeeld aan open relaties en swingen binnen je relatie. Swingen it is!


Onrust

De opmerkingen van Anderson zorgen voor wat onrust, maar Anderson blijft volhouden en zegt dat het 'model' van relaties dat we nu hebben, gewoon niet werkt. Dit blijkt uit statistieken die laten zien dat meer dan de helft bedrogen wordt of bedrogen heeft.
 
Monogamie bestaat
Ja, stelt Anderson, monogamie bestaat. Voor een bepaalde tijd dan. Want guess what... Aan het begin van een relatie is monogamie zeker aanwezig. Wanneer een relatie langer duurt en de seks binnen relatie steeds vaker wordt geweigerd, begint het biologische proces van bedrog.
 
Lang verhaal kort
Vreemdgaan kan inderdaad voortkomen uit seksuele verlangens die vervuld moeten worden. Het komt niet doordat je faalt in de liefde of je partner niet respecteert. Door precies dit te accepteren zal dit, volgens Anderson, een positieve invloed hebben op niet alleen volwassenen in een relatie, maar ook op de rest van hun familie. Ja echt. Durf dus anders te kijken naar een relatie!
 
Kun jij je vinden in Anderson’s en denk jij dat je partner toch wel echt loyaal is?