Liefde op het eerste gezicht bestaat dus écht

Single & daten door Elsemieke
Love at first sight, het bestaat nog! En nee, dan hebben we het niet over die heerlijke romcoms waar we hele avonden mee kunnen vullen. Onbewust heb je in de eerste paar seconden van een date al besloten of hij the one is of niet. 
 
Je kunt pas weten of je iemand écht leuk vindt als je minstens een paar keer met hem gedate hebt, toch? Klopt dus niets van. Wetenschappers van de Duitse Universiteit van Freiburg onderzochten wat er in je hoofd gebeurt als je iemand voor het eerst ontmoet. Het blijkt dat je in die eerste seconden al hebt besloten of je diegene een leuk persoon vindt of niet.
 
 
Check, check, check
In de trein, tijdens ons dagelijks bezoekje aan de supermark of gewoon op straat: onbewust checken we de hele dag door de mensen die we tegenkomen. Volgens nieuw onderzoek blijkt dat we al direct beslissen of iemand ermee door kan of niet. Ook als het op daten aankomt, hebben we dus maar een paar seconden nodig om te beslissen of we met hem oud willen worden. 
 
Psychologische test
De Universiteit van Freiburg onderzocht wat er in onze hersenen gebeurt in de paar seconden dat we iemand scannen. Hiervoor werd een psychologische test gebruikt die peilt wat onze reactie is op nieuwe impulsen. Op basis van deze testen en breinscans blijkt dat je in een paar seconden oordeelt of je iemand leuk vindt of niet. Een eerste indruk is dus maar wát belangrijk.  

Geloof jij in love at first sight?