Daarom zitten mannen altijd met hun hand in hun broek

Lifestyle door Sascha

Zit een man ongegeneerd met zijn hand in zijn broek te wroeten? Afknapper! Dat vinden veel vrouwen in ieder geval. Het blijft een groot mysterie waarom mannen dit toch zo vaak, op ieder mogelijk moment van de dag, zo graag doen.

 
Waarschijnlijk hebben we ons allemaal wel eens afgevraagd waarom mannen altijd met hun hand in hun broek zitten. Guess what… Het is doordachter dan je zou denken, want mannen hebben hier hebben zo hun redenen voor.

Lekkere warme testikels

Het is gebleken dat mannen wel degelijk een biologische drive hebben om alsmaar aan hun pielemuis te zitten. Er zijn zelfs meerdere redenen voor! In de eerste plaats is het lekker warm voor je testikels. Een lichaam heeft een temperatuur van 37 graden en nou komt het… Testikels hangen laag omdat het sperma het liefst kouder wil zijn dan die 37 graden. Mannen willen instinctief, vooral in deze ijskoude wintermaanden, hun ballen lekker warm houden. En er is nog een weetje: wanneer het lekker warm is down under, blijft het sperma goed zwemmen. Zo leer je nog eens wat op een dag!
 
Kalmerend
Het wrijven over bepaalde lichaamsdelen zorgt voor extra oxytocine. Dit is een kalmerend hormoon dat zenuwen verminderd. Dus als je met een vent staat te praten en hij steekt opeens zijn hand in zijn broek, dan ziet hij jou waarschijnlijk wel staan. Of het is natuurlijk gewoon omdat hij daar even zin in heeft. Een oordeel zelf op eigen risico!
 
Ter bescherming
Als mannen ontspannen zijn, zien zij dit als het uitgelezen moment om even hun hand achter hun rits te laten glijden. Hierdoor voelen ze zich meer op hun gemak en is hun jongeheer 'veilig'. En met veilig bedoelen weniet bang hoeven zijn voor vliegende afstandsbedieningen of springende katten. Mannen hebben meer het gevoel dat ze kunnen relaxen als hun snikkel uit de gevarenzone is.
 
Vind jij het ook zo onsmakelijk als een man constant met zijn hand in zijn broek zit?