Mannen vallen op vrouwen met simpele gezichten

Lifestyle door Elsemieke

Simpel is het nieuw sexy. Als je het aan de mannen vraagt dan tenminste. En wij maar denken dat je met een bijzondere, opvallende face juist de aandacht van het mannelijk geslacht trekt. Niets is dus minder waar! 
 
Volgens nieuw onderzoek van de universiteit van Parijs blijkt dat mannen op vrouwen met een simpel, symmetrisch gezicht. De onderzochte mannen deden mee aan een experiment waarbij ze punten moesten geven aan vrouwelijke gezichten. Het blijkt dat simpele faces zonder veel poespas het beste scoren. 
 

Girl next door
Maar wat verstaan de mannen dan onder een simpel gezicht? Volgens het Franse onderzoek zijn dat vrouwen met niet te veel opvallende kenmerken. Een beetje een girl next door dus. Chicks met herkenbare gezichten tussen de 18 en 26 jaar werden tot 17% aantrekkelijker gevonden. 
 
Symmetrisch
Volgens de onderzoekers zijn simpele snoetjes met weinig opvallende kenmerken makkelijker te verwerken door het mannelijke brein. Hierdoor vinden ze vrouwen met een symetrisch gezicht prettig om naar te kijken. Datzelfde gebeurt bijvoorbeeld ook met herkenbare emoticons zoals de dubbele punt met het haakje erachter.
 
Make-up
Betekent dit nieuws dat we spontaan onze felle lipsticks, eyeliners en glitteroogschaduw bij het grofvuil moeten zetten? Haal maar weer adem, want dat hoeft dus niet! Volgens de onderzoekers vinden mannen het juist aantrekkelijk als je die herkenbare punten in je gezicht accentueert. Pfoe! 

Heb jij een simpel, herkenbaar gezicht?