Wat alleen sarcastische mensen begrijpen

Lifestyle door Sascha
Jij ligt met tranen van het lachen op de bank, omdat je zojuist een verschrikkelijk goede grap hebt gemaakt. Tenminste, dat vind je zelf. Helaas kunnen andere jouw sarcasme vaak wat minder waarderen. Why?!

 
Eigenlijk is sarcasme het leukste wat er bestaat. Vooral sarcastische mensen onder elkaar kunnen dit beamen. Herken jij je als rasechte sarcast ook zo ontzettend in onderstaande situaties? Gelukkig hebben we elkaar nog…


“Goh, bijzonder”

Mensen die jouw sarcastische humor niet begrijpen of kunnen waarderen, bestempelen het vaak maar met ‘bijzonder’ of ‘apart’. Oké, we snappen het. Doei.
  
Soulmate
Je springt een gat in de lucht als je een soulmate hebt gevonden die net zo sarcastisch als jij blijkt te zijn. Eindelijk iemand die jou volledig begrijpt en dezelfde grappen maakt.

Eeuwige herhaling

Tot in de eeuwigheid ben jij mensen aan het uitleggen dat het een grapje was. Voor jou lijkt dat nogal logisch, maar helaas ziet absoluut niet iedereen de humor van jouw grappen in.


Mrs. Direct

Soms kom jij hard en direct over, maar eigenlijk is dat gewoon jouw sarcasme. Niet iedereen begrijpt dit alleen, waardoor jij ‘de bitch’ wordt genoemd.
 
Awkward
Soms maak jij iemand in het openbaar belachelijk, zonder dat je het doorhebt. Awkward… Pas weken later hoor je dat je iemand hebt gekwetst. Joehoe! Het was maar een grapje!
 
Huilbui
Zelfs tijdens jou meest grote huilbui die je ooit hebt gehad, kan er nog wel eens een sarcastische grap voorbijkomen om het allemaal iets luchtiger te maken.


Kind toch…

Ben jij met iemand die alles behalve een sarcast is, dan ben jij soms net tegen een klein kind aan het praten. Om de zoveel seconden moet jij je grap uitleggen of excuses maken…
 
“Hoe kun dat doen?!”
Soms floept er wel eens een ietwat te heftige sarcastische grap uit die natuurlijk echt niet zo bedoeld was. Moet je daar ook weer excuses voor maken. Zo blijven we aan de gang!
 
Niet meer serieus
Door jouw sarcasme, nemen veel mensen jou niet meer serieus. Want als je een keer wel serieus en niet sarcastisch bent, denken ze dat je het niet meent. Nou ja zeg!
 
Herken jij je ook in deze situaties?