Stijl advies: A-lijn rok en A-lijn jurk

Mode & trends door Mariëlle
Hopelijk ligt rokjesdag weer binnen handbereik. Dan kunnen we zo snel mogelijk weer met onze blote stelten in een zonnetje verschijnen. De rok die we al jaren weer terug zien is er één met hele positieve invloed op je figuur: de A-lijn rok.

De A-lijn rok hoeven we voorlopig nog niet op te bergen. Thank God, want dat ding doet wonderen voor je figuur. Zowel de lange A-lijn rok, de korte A-lijn rok en de A-lijn jurk. Deze rok kun je ongeveer met elk figuur goed dragen, want hij legt het accent op je taille, waardoor je taille smaller lijkt of de nadruk juist ligt op je smalle taille. Maar hoe kun je die A-lijn rok dragen?


Met koud weer

Laat het weer blote benen nog niet toe? Dan kun je het rokje makkelijk met een panty en gesloten schoenen dragen. Onder een lange A-lijn rok zie je de panty sowieso niet. Een korte A-lijn rok kun je het goed combineren met sneakers of enkellaarjes. Draag er een sweater of een spijkerblouse op die je alleen aan de voorkant of volledig in de rok stopt. Laat hem iets over de rand blousen waardoor er een zandloperje figuur mooier uitkomt. Spijker jacks en leren jacks doen het ook altijd goed. Op een korte A-lijn rok kun je ook prima een lang vest dragen. Op een lange A-lijn rok kan dit niet. Dan is de outfit uit balans.

Stoer

Een korte A-lijn rok hoeft niet tuttig of schattig te zijn. Zodra je er sneakers of leren 'leger' boots onder draagt wordt de outfit ineens heel stoer. Een spijker jack erover en het woord 'tuttig' komt niet eens in je op.

Netjes

De A-lijn rok kun je ook prima een nette touche geven. Ga dan voor een model net boven of net onder de knie, maar wijk daar niet teveel vanaf. Hierop kun je een nette, witte blouse dragen die niet getailleerd is en wat losjes valt. Stop die in de rok en je ziet er meteen netjes uit, met een speelse twist door de rok. Hakjes eronder en je bent klaar om te gaan.


Festival-like

Hoe dichter we bij de zomer komen, hoe closer we worden met het festivalseizoen. En daar mag het allemaal wel wat losser en feestelijker. De bovenstaande combinaties zijn perfect voor de naderende festivals. De pumps van de middelste outfit kunnen vervangen worden door een paar slippers of sandaaltjes. Voetjes van de vloer en dans!

Keiharde dont's

Er zijn een paar dingetjes die je beter kunt laten met een A-lijn rok.
- Lange vesten of jassen bij een lange A-lijn rok. Daar krijg je een hele zweverige uitstraling van.
- Laat niks over je rok komen, stop alles erin. Wanneer je tops over de rok laat hangen oogt het al snel slonzig.

Hoe combineer jij de A-lijn rok het liefst?