Dingen die je herkent als je vroeger een crush op je leraar had

Single & daten door Sabine

Als 13-jarige dacht je alles al te weten. Oké, een lesje Frans kon je wel gebruiken, maar verder was je wel rijp. Jammer dat de jongetjes in je klas nog zo kinderachtig waren. Geen wonder dat jij een oogje had op je leraar!
 
Met een beetje pech stond een 60-jarige leraar je de stelling van Pythagoras uit te leggen, maar zij die geluk hadden, kregen wiskunde van een net afgestudeerd wiskundewonder. Dan kon het nog weleens zo zijn dat hij naast antwoorden op zijn lastige vragen ook nog eens gevoelens bij je lospeuterde. Deze dingen herken je als je een oogje had op je leraar. 
 
Je wilde altijd vooraan zitten
Je stond daarom 5 minuten voor de bel zou gaan (in je dierbare tienminuten pauze) voor de deur van het klaslokaal. Je moest wel als eerste naar binnen glippen! 


Je deed extra je best voor de les die hij gaf 
Pff, je vond helemaal niets romantisch aan die ongrijpbare Franse taal. Je deed alleen maar je best om de taal van de liefde onder de knie te krijgen omdat je wel met je docent wat liefdeszaken wilde bespreken. 
 
Je fantaseerde over een toekomst met hem samen
Je wist wel dat een leeftijdsverschil van 14 jaar geen kattenpis was, maar het kon écht wel. Jij kon alle celebrities opnoemen die een nog oudere vent hadden dan jij. Oké, hij was nog niet jouw vent. Maar jij had grootste plannen voor het moment waarop jij je middelbareschooldiplomaatje in handen had. 
 
Je zette zijn achternaam achter jouw naam
Want alleen dat was bekend: zijn achternaam. Als geen ander wist jij gelukkig dat de aanhouder wint, en voor je het wist, was bij jou ook bekend wat zijn voornaam was. 
 
Je lachte altijd om zijn grapjes
Op een verschrikkelijk kinderlijke manier waarvan jij dacht dat het sexy was. Nou ja, niemand nam het je kwalijk. Wat wist jij als 14-jarige nu van flirten. Op het moment dacht je veel: maar je weet inmiddels wel dat jouw ‘sexy’ lach meer op dat van een zeehond leek die schreeuwde om zijn moeder. 
 
Je stak altijd je vinger op wanneer hij een vraag stelde
Hij moest natuurlijk wel weten dat jij net zo gepassioneerd was over zijn vak als hij. Je had ook echt even een minuutje nodig om bij te komen wanneer hij jou niet de beurt gaf terwijl je die avond daarvoor de hele les al in je hoofd had gestampt. 
 
Je vriendinnen begonnen je te plagen met ‘je little crush’
Die vriendinnen van je hadden echt wel door dat jij een enorme blos op je wangen kreeg wanneer meneer Lekkere Vent voorbij kwam lopen. En natuurlijk moest jij daarmee geplaagd worden. 


Je hart maakte een sprongetje wanneer hij je kant op keek 
Vóóral wanneer hij je recht in je ogen keek. Dear god, wat had hij mooie blauwe ogen. Jij was daarom ook een van de weinigen die niet continu uit het raam staarde maar naar de leraar. Je zou maar een blik van hem mislopen. 
 
Je tekende de hele tijd hartjes met jullie namen in je schrift
Tijdens andere lessen lette je niet meer op hoor. De les van je vlam vroeg veel te veel van je. Dus om te pretenderen dat jij toch aantekeningen maakte, tekende je zijn naam met hartjes in je schrift. En als je even wat afwisseling wilde, rekende je uit hoeveel procent jij en je lover bij elkaar pasten. 
 
Waaruit bleek dat jij tot over je oren verliefd was op je docent?