Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Van alcohol ga je daadwerkelijk beter dansen!

We hebben allemaal zo onze redenen waarom we tijdens het stappen wat glaasjes achteroverslaan. De meest voorkomende reden is dat we anders niet durven te dansen en te sjansen. Maar nu blijkt dat alcohol je juist kan helpen om je dansprestaties te verbeteren! 
 
We hebben tijdens beschonken toestand allemaal weleens dingen gedaan waar we de volgende dag niets meer van wisten en waar we ook helemaal niets meer van wilden weten. Op de bar gedanst, je nieuwe schoenen onder gespuugd of speeksel uitgewisseld met iemand die je helemaal niet leuk vond. Dear god, jij drinkt nooit meer! Hoewel… uit onderzoek is nu gebleken dat alcohol wel goed is voor je dansmoves!  
 
 
Gooi die heupen lekker los 
We weten niet waarom, maar drie dropshots of vijf wijntjes kunnen ervoor zorgen dat we plotseling in de waan zijn dat we het ritme van Michael Jackson hebben en dit willen showen op de geïmproviseerde dansvloer op de bar. Uit onderzoek blijkt dat we de heupen ook best wel los mogen gooien wanneer we wat drankjes ophebben. Uit het onderzoek van de National Insitutes of Health is namelijk gebleken dat alcohol je dansmoves kan verbeteren! 
 
Heel leuk hoor, maar hoe werkt dat dan? De onderzoekers kwamen erachter dat je lichaam een zogenaamde sweet spot kent. Dit houdt in dat bij een bepaalde hoeveelheid alcohol je lichaam een soort coördinatieboost krijgt waardoor je moves like Jagger hebt. 


Liquid courage is a thing! 
Maar ren nu niet meteen naar de dichtstbijzijnde supermarkt om je weekend alvast in te luiden met een goede fles tequila. De onderzoekers wisten namelijk ook te vertellen dat dit drankdansfenomeen alleen werkt bij een gematigde alcoholinname. Je katjelam zuipen valt hier dus niet onder. Maar wanneer je tijdens het uitgaan een lekker hapje op de dansvloer spot en hem met je moves wilt versieren, mag je best wat moed indrinken! 
 
Durf jij pas te dansen wanneer je wat drankjes op hebt? Of ben jij ook nuchter wel in voor een dansje?