Hierdoor weet je zeker dat je in een quarterlife crisis terecht bent gekomen

Lifestyle door Elsemieke

Het ene weekend hang je nog feestend in de kroonluchters en het andere weekend wil je niets liever dan dagenlang je favoriete serie bingewatchen. De gulden middenweg krijg je maar niet in de vingers. Hallo quarterlifecrisis
 
Elke twenty-something wordt in deze belangrijke fase geconfronteerd met belangrijke keuzemomenten in haar leven. Is dit alles? En wat nou als ik verkeerde keuzes heb gemaakt die ik niet meer kan terugdraaien? Als dit vragen zijn die regelmatig door je hoofd schieten dan kamp je waarschijnlijk met een behoorlijke inner crisis. Deze situaties zal je zeker herkennen!
 

1. Het verlangen naar je tienerjaren is intens groot. De tijd waarin je op de middelbare school nog onbeperkt herrie kon trappen en daar niemand raar van opkeek. De tijd van het flikflooien met knappe jongens in het fietsenhok brengt flinke heimwee bij je op.
 
2. Je beëindigt de relatie met je jeugdliefde omdat je niet het gevoel hebt dat hij the one is. Hoe pijn het ook doet, je hebt het gevoel dat je verder moet. Er zwemmen nog zoveel vissen in de vijver, who's ready for the single life?


3. Slapen? Wat is dat precies voor fenomeen? Jij bent langzamerhand aan het veranderen in een gefrustreerd wrak omdat je óveral bij aanwezig wil zijn. Nu is immers hét moment om te leven. Dat dit ten koste gaat van je nachtrust laat je maar even achterwege. 
 
4. Je weet zeker dat al je single vriendinnen een veel beter, wilder en leuker sociaal leven hebben dan jij. Je begint te twijfelen of die vaste tv-avond met je lover wel zo ideaal is als je altijd dacht. 


5. Je wordt horendol van alle kanten die je nog op kunt met je leven. Keihard werken aan je carrière, een groot sociaal netwerk opbouwen of toch eindelijk die reis rond de wereld maken? You absolutely don't know.  
 
6. Het vriendinnengroepje waarmee je al sinds de basisschool bevriend bent verlies je langzaam maar zeker uit het oog. Jij bevindt je nog volop in het uitgaansgedruis terwijl je jeugdvriendinnen al bezig zijn met het plannen van een tweede kindje. 

Ben jij de quarterlifecrisis inmiddels al gepaseerd?