We are not kitting: kattenvideo?s kijken maakt je productiever!

Media door Sabine

Soms hebben we tijdens het werk een dipje. Dan loop je effe naar de waterkoeler om de benen te kunnen strekken of plens je na je wc-bezoekje wat water in je gezicht. Maar wat je eigenlijk zou moeten doen, is kattenfilmpjes kijken! 
 
Je zit achter je computer te tikken en bent druk bezig met je werk. Tot je gedachten plotseling wegdwalen en je opeens op YouTube kattenfilmpjes zit te kijken. Oepsie. Daarvoor betaalt je baas je natuurlijk niet. Maar wat ons betreft zou dat wel moeten! Het blijkt namelijk dat kattenfilmpjes je productiever maken!
  
Purrrfecte boost voor je concentratie 
Volgens een onderzoek van the University of New South Wales, zijn kattenfilmpjes en andere lollige filmpjes kijken de manier om je productiviteit een boost te geven wanneer je doorhebt dat je richting een dip gaat of daar al lang en breed inzit. We zijn ongelooflijk blij met deze resultaten! Maar deze schudde de onderzoekers natuurlijk niet zomaar uit hun mauw... euh mouw.  
 
Deelnemers aan het onderzoek werd gevraagd om twee verschillende taken uit te voeren. De ene groep werkte kreeg een saai filmfragment te zien en de andere groep kreeg tussen de twee opdrachten door een kort kittig filmpje te zien. De laatste groep die het leuke fragmentje te zien kreeg, kon zich daarna twee keer langer concentreren dan zij die het neutrale filmpje keek. 
 
Dus wij vinden dat je voortaan best om het uur een kattenfilmpje mag kijken. Of om de tien minuten, wat maar voor jou werkt. Wanneer je baas je vraagt wat je in hemelsnaam aan het doen bent, schuif je hem dit fijne onderzoekje maar onder de neus! 
 
Welke kattenfilmpje ga je nú nog een keertje kijken?