Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Tekenen dat je een Netflix verslaving hebt


Sinds Netflix bestaat, is er een verslaving bijgekomen. Geen tijd meer voor andere dingen, je sociale leventje af en toe flink laten verslonzen of het besef van de tijd volledig kwijt zijn. Herkenbaar? Netflix verslaving it is!
 
Echt letterlijk alles zal wijken voor een avondje Netflix op de bank of in bed. Last van deze nieuwe verslaving? Dan komen onderstaande punten je ook waarschijnlijk wel herkenbaar voor, of niet?
 
Erover praten
En als je dan eindelijk klaar bent met onder een steen leven tijdens je Netflix sessies, ga je in het dagelijks leven gewoon nog even door, namelijk mondeling. Na een serie of film moet jij meteen alles tot in details aan je vriendinnen vertellen.
 
Geen tijdsbesef
Op momenten dat jij languit op de bank of je bed ligt te genieten van het aanbod op Netflix, ben jij compleet het besef van de tijd kwijt. Je hebt dan zelfs niet eens meer door of het ochtend, middag of avond is. Oepsie!

Kluizenaarsleven
Zonder dat jij er erg in hebt, ben jij verandert in een kluizenaar. Je komt niet meer buiten, zegt al je afspraken af en vergeet heel af en toe zelfs te eten. Whoops! Pas je wel een beetje op? Je kunt er natuurlijk ook in doorslaan.

Eten in bed
Als je dan een keer niet vergeten bent om te eten, wil je alsnog niks van je serie missen en lekker blijven kijken. Daarom eet en drink jij gewoon lekker in bed want een half uurtje pauze is echt veel te lang.


Niet meer kunnen stoppen
Uuuuuuren lig jij te Netflixen. Oke, nog één aflevering. Oké, nog eentje dan. Oké, de aller aller allerlaatste. Komt dit jou heel herkenbaar voor? Dan zit het er dik in dat jij flink verslaafd bent geworden aan Netflix.
 
Geen tijd voor andere dingen
Lekker met vriendinnetjes uit eten of naar de bios, is inderdaad een hele leuke bezigheid. Maar als je heel eerlijk naar jezelf kijkt, vind je Netflix toch wel echt by far de leukste sociale bezigheid.
 
De hele dag aan het ontrafelen
De hele dag zit jij te piekeren over de cliffhanger van de serie die je aan het volgen bent. Voordat je het weet is er alweer een uur verstreken en heb jij niets anders gedaan dan de serie proberen te ontrafelen.

Saai leven
Wanneer mensen vragen of je een leuk weekend hebt gehad, betrap je jezelf erop dat jouw weekend (alweer) pretty boring is geweest. Of nou ja, saai… Je vindt van niet maar aan de reactie van anderen te merken, denken zij er iets minder positief over.

Heb jij ook al toegegeven aan een Netflix verslaving?