Dit is de verklaring voor je eeuwig afzakkende spijkerbroek

Mode & trends door Redactie Ze.nl

De eeuwigdurende zoektocht naar dé perfecte jeans waarin je billen de show stelen: we’ve all been there. Na een tijdje gaat hij áltijd onder je kont hangen. Dat heeft gelukkig niets te maken met het formaat van je eigen derrière.
 
De perfecte spijkerbroek moet je kont goed ondersteunen waar nodig, maar hij moet ook weer niet té strak zitten. Ademhalen wordt dan behoorlijk lastig, om nog maar te zwijgen over de opbollende vetrolletjes… En héb je dan eindelijk de perfecte jeans gevonden waarin je zelfverzekerdheid next level gaat, lubbert hij na een paar maanden compleet uit. Gelukkig heeft dat niet te maken met een paar kilootjes meer of minder. Pfieuw!


 
Drollenvangers
Er is nu onderzocht waarom je favo denim babies na verloop van tijd veranderen van de ware billenkillers in heuse drollenvangers. Je doet nog zo je best om dat getal op die weegschaal voor eens en altijd omlaag te krijgen en ook tijdens het shoppen graai je altijd naar de beste stretchexemplaren. Aaargh! Nee, die maatregelen gaan je allemaal niet helpen. Integendeel zelfs!
 
Bye bye curves
Een stretchjeans levert je alleen maar sneller een hangend zitvlak tot aan de grond op. Het ligt namelijk aan de hoeveelheid vezels die onze geliefde billenlifters bevatten. Een stretchy exemplaar heeft daar heel veel van, terwijl een traditionele denimbroek is gemaakt van 100 procent katoen. Je elastische droomoutfit die in het begin nog zo liefdevol je curves omhelsde, verliest na een poosje zijn flexibiliteit, wat dus die afschuwelijke afgezakte look oplevert. Tijd om te shoppen dan maar?

Naar welk type spijkerbroek gaat jouw voorkeur uit?