Seks & relaties / Relaties
Relaties

Online daten: wat kun je wel en niet zeggen?

“Deed het pijn toen je uit de hemel viel?” Foute openingszinnen, we kennen ze allemaal. Maar als je in een café staat, dan kan een leuke lach of goed lichaam de boel nog redden. Online ligt het toch een stukje anders, wat zeg je wel en niet?

In het echte leven kunnen we genoeg foute openingszinnen opnoemen, maar ook offline gaan we soms flink de mist in. Het kan natuurlijk ook voor flink wat paniek zorgen. Je wilt alles behalve wanhopig overkomen en dan kan het nog best lastig zijn om een killer van een openingszin te bedenken. Je hebt een match met de potentiele man van je dromen. Nadat je een uur lang hebt lopen zwijmelen bij zijn profielfoto’s heb je besloten om hem maar eens aan te spreken. Maar what to say? Want de eerste zin is toch wel heel bepalend voor een vervolgdate.
 
Go
Humor werkt het best
De meeste mensen die online daten zijn op zoek naar iemand die ze aan het lachen kan maken. Begin vooral niet te serieus met vragen als: wat zijn je hobby’s? Wees jezelf en voorkom geforceerde grappen. Haak in op een gemeenschappelijke interesse of een leuke film quote.  
 
 
Stel een vraag!
De sleutel tot een goed gesprek is het stellen van vragen. Wil je een antwoord terug? Zorg dat je dan een leuke vraag stelt. Mannen vinden het heerlijk om over zichzelf te praten, dus met een goede vraag heb gegarandeerd antwoord. “Wat zou je doen als je een dag de koning was?” “Wie zou je willen uitnodigen voor een etentje?” “Wat is het laatste nummer dat je hebt geluisterd?” “Welke superpower zou je willen hebben?”
 
Geef een compliment
Mannen blijven mannen.. ze hebben een groot ego dat gestreeld moet worden.  Maar hoe mooi zijn ogen ook zijn, wees niet al te enthousiast. Af en toe een complimentje is leuk, maar teveel complimentjes kunnen juist weer averechts werken.

No go
Deze zinnen kunnen we echt niet meer aanhoren:
“Hey, alles goed?” – Kom op, kun je echt niets beters verzinnen. “Ja alles gaat goed, met jou?” Ja en hoe dan verder? 
“Seksen?” – Zullen er echt mensen zijn die hier op antwoorden?
“Ken ik jou niet ergens van?” Offline of online, deze zin willen we gewoon nooit meer horen.
 
 
Ellenlange antwoorden en mega gedetailleerde beschrijvingen
Het kan soms best leuk zijn om uitgebreid in te gaan op een gezamenlijke hobby of een avontuurlijke vakantie. Maar niemand zit op een gedetailleerde beschrijving van je familieweekendje op de Veluwe in 2008 te wachten. Bewaar dit soort gesprekken voor in het echt.
 
Wees niet te persoonlijk
Soms heb je gelijk een klik met iemand en voelt het alsof je elkaar al jaren kent. En voor je het weet ben je uren aan het chatten. Supergezellig, maar pas toch een beetje op. Het blijft internet en je weet nooit helemaal 100% wie je voor je hebt. Wees ook voorzichtig met het delen van foto’s.
 
Relax
Aahh! Hij is het afgelopen uur al meerdere keren online geweest en hij heeft je bericht gelezen, maar je hebt nog steeds geen antwoord. Bloedirritant, en hallo hoe durft hij? Rustig, adem in, adem uit. Er is een leven buiten Tinder, Happn en alle andere datingsites. Als hij even niet reageert, betekent het niet gelijk einde van de wereld. Zie het als een goed teken, deze jongen heeft een druk sociaal leven en is niet continu bezig met zijn telefoon. 
 
Welke foute openingszin kun jij niet meer aanhoren?